Solar Magazine - Zonnepanelen voor 45 extra schoolgebouwen Amsterdam
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepanelen voor 45 extra schoolgebouwen Amsterdam

Zonnepanelen voor 45 extra schoolgebouwen Amsterdam

In samenwerking met de gemeente Amsterdam gaan 5 schoolbesturen zonnepanelen laten plaatsen op de daken van 45 schoolgebouwen in Amsterdam.

Sinds afgelopen voorjaar wekken 18 scholen in Nieuw-West energie op met zonnepanelen. Voor de 45 schoolgebouwen die nu volgen, is een zonne-energiescan opgesteld.

1,8 megawattpiek
In totaal is er ruimte voor een vermogen van 1,8 megawattpiek. Dat zijn ruim 5.600 zonnepanelen waarmee jaarlijks ongeveer 500 huishoudens van energie kunnen worden voorzien. Naar verwachting worden de eerste panelen nog dit jaar geplaatst.

Het project heeft ook educatieve waarde. Kinderen die letterlijk zien waar de energie vandaan komt, leren volgens de gemeente ‘van jongs af aan dat duurzame energie het nieuwe normaal is’.

Al eerder werkte de gemeente samen met schoolbesturen in Nieuw-West. Nu wordt dit traject ook gefaciliteerd in andere stadsdelen. Dit keer met de 5 schoolbesturen AMOS, ASKO, KBA, Staij en Zonova. Door samen op te trekken, maken de schoolbesturen de stap naar zonne-energie voor elk bestuur, klein of groot, mogelijk.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer EnerTwin

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Wattkraft Benelux zoekt:

Support Medewerker- Accountmanager-Relatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!