Solar Magazine - Zonnepanelen voor 45 extra schoolgebouwen Amsterdam
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepanelen voor 45 extra schoolgebouwen Amsterdam

Zonnepanelen voor 45 extra schoolgebouwen Amsterdam

In samenwerking met de gemeente Amsterdam gaan 5 schoolbesturen zonnepanelen laten plaatsen op de daken van 45 schoolgebouwen in Amsterdam.

Sinds afgelopen voorjaar wekken 18 scholen in Nieuw-West energie op met zonnepanelen. Voor de 45 schoolgebouwen die nu volgen, is een zonne-energiescan opgesteld.

1,8 megawattpiek
In totaal is er ruimte voor een vermogen van 1,8 megawattpiek. Dat zijn ruim 5.600 zonnepanelen waarmee jaarlijks ongeveer 500 huishoudens van energie kunnen worden voorzien. Naar verwachting worden de eerste panelen nog dit jaar geplaatst.

Het project heeft ook educatieve waarde. Kinderen die letterlijk zien waar de energie vandaan komt, leren volgens de gemeente ‘van jongs af aan dat duurzame energie het nieuwe normaal is’.

Al eerder werkte de gemeente samen met schoolbesturen in Nieuw-West. Nu wordt dit traject ook gefaciliteerd in andere stadsdelen. Dit keer met de 5 schoolbesturen AMOS, ASKO, KBA, Staij en Zonova. Door samen op te trekken, maken de schoolbesturen de stap naar zonne-energie voor elk bestuur, klein of groot, mogelijk.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Management Assistent

<24 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!