Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Amsterdam lanceert onlinetool ‘Zon zonder zorgen’: advies op maat voor zonnepanelen
© Vervoerregio Amsterdam

Gemeente Amsterdam lanceert onlinetool ‘Zon zonder zorgen’: advies op maat voor zonnepanelen

Om het Amsterdammers zo gemakkelijk mogelijk te maken om zonnepanelen op hun daken te leggen, heeft de stad de onlinetool ‘Zon zonder zorgen’ ontwikkeld. De tool geeft bewoners in een paar stappen advies op maat.

GroenLinks, D66, PvdA en de SP legden in 2018 in hun bestuursakkoord vast dat Amsterdam in 2022 over 250 megawattpiek zonnepanelen moet beschikken. De lancering van de nieuwe tool moet een bijdrage aan de realisatie van dit doel gaan leveren.

Collectieve inkoopacties
Ook als het dak van een woning niet geschikt blijkt, zijn er mogelijkheden om te profiteren van zonne-energie. Bijvoorbeeld door te investeren in zonnepanelen via een coöperatie. Zo heeft energiecoöperatie Zuiderlicht op het dak van een gemeentewerf aan de Theemsweg 1.227 zonnepanelen gelegd, die zonnestroom leveren aan Amsterdammers.

De afgelopen 3 jaar is het aantal zonnepanelen met ongeveer 50 procent per jaar toegenomen. Om ervoor te zorgen dat de naderende economische recessie die groei niet bedreigt, kiest de gemeente ervoor om het plaatsen van zonnepanelen zoveel mogelijk te faciliteren. Bijvoorbeeld door diverse collectieve inkoopacties voor zonnepanelen te organiseren.

Jaar van de zon
De gemeente Amsterdam heeft 2020 uitgeroepen tot ‘Jaar van de zon’. Naast de organisatie van collectieve inkoopacties besteedt de gemeente dit jaar extra aandacht aan het stimuleren van ondernemers om hun daken te gebruiken. Vanaf juli wordt maandelijks een bijzonder zonproject uitgeroepen tot ‘Dak van de Maand’.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
4BLUE zoekt:

Allround Marketeer

Fulltime (40 uur) - Wijchen (Bijsterhuizen 3005a, 6604LP)
kWh People zoekt:

Projectmanager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!