Solar Magazine - Dashboard energiekosten geeft gemeenten per woning inzicht in kosten duurzame warmte
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dashboard energiekosten geeft gemeenten per woning inzicht in kosten duurzame warmte
© ECW

Dashboard energiekosten geeft gemeenten per woning inzicht in kosten duurzame warmte

Het dashboard eindgebruikerskosten is per direct beschikbaar voor gemeenten. Dat geeft hen inzicht in de kosten van verschillende (duurzame) warmtestrategieën voor woningeigenaren en huurders.

Het dashboard eindgebruikerskosten is een belangrijk hulpmiddel bij de keuze voor een alternatief voor aardgas, zoals all-electric, warmtenetten op hoge- of midden/lage-temperatuurbronnen of groen gas. De eindgebruikerskosten zijn de geraamde jaarlijkse kosten die een huishouden maakt voor de verduurzaming van de woning min de baten die hiertegenover staan in de vorm van jaarlijkse besparing op energieuitgaven.

Transitievisie Warmte
Het dashboard is onderdeel van de Leidraad voor de warmtetransitie van de gebouwde omgeving. Het is in opdracht van het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en met input van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) ontwikkeld door TNO. Het Expertise Centrum Warmte (ECW) organiseert de komende periode online-informatiesessies voor gemeenten. Tijdens deze bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over het dashboard en de eindgebruikerskosten, en kan men vragen stellen aan de experts.

Dat moet gemeenten helpen bij hun totale afweging welke strategie het meest geschikt is als alternatief voor aardgas in een wijk. Dit jaar moeten alle gemeenten hun Transitievisie Warmte opleveren, waarmee duidelijk wordt wanneer zij welke wijk aardgasvrij gaan maken en – indien voor 2030 – met welke warmtestrategie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!