Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LONGi presenteert Hi-MO N: nieuwe generatie dubbelzijdige zonnepanelen van 570 wattpiek
© LONGi

LONGi presenteert Hi-MO N: nieuwe generatie dubbelzijdige zonnepanelen van 570 wattpiek

De Chinese fabrikant LONGi heeft een nieuwe generatie zonnepanelen gepresenteerd: Hi-MO N. De monokristallijne zonnepanelen zijn voorzien van n-type TOPCOn-zonnecellen gebaseerd op wafers van 182 bij 182 millimeter.

De fabrikant heeft de zonnepanelen onthuld tijdens de 15e editie van de International Photovoltaic Electricity Generation and Smart Energy Conference & Exhibition – kortweg SNEC 2021 – die donderdag 3 juni in het Chinese Shanghai van start is gegaan. Traditiegetrouw presenteren Chinese fabrikanten op de grootste zonne-energievakbeurs ter wereld veel nieuwe producten.

22,3 procent
De nieuwe zonnepanelen die LONGi onthuld heeft, bevatten 72 n-type TOPCon-zonnecellen (red. TOPCon is een afkorting van Tunnel Oxide Passivated Contact) en kennen een vermogen tot 570 wattpiek en een efficiëntie van 22,3 procent. Dat is mede te danken aan de toepassing van de hybride gepassiveerd contact (hpc)-technologie van het bedrijf, wat onder meer leidt tot een versterking van de dubbelzijdige werking van de zonnecellen en een betere temperatuurcoëfficiënt.

De Hi-MO N-zonnepanelen zijn volgens de fabrikant ontworpen om lagere genivelleerde energiekosten (LCoE) te bieden voor zonne-energiesystemen op utiliteitsschaal. LONGi verwacht dat de zonnepanelen het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf worden en een industriële doorbraak teweegbrengen in zonnepaneelefficiëntie en energieopbrengst. De energieopbrengst is volgens het bedrijf 2 tot 3 procent hoger dan die van reguliere p-type bifaciale zonnepanelen.

Pid-vrij
LONGi meldt verder dat de zonnepanelen vrij zijn van potential induced degradation (pid). Dit fenomeen ontstaat bij een groot potentiaalverschil tussen de zonnecellen en het frame van het zonnepaneel. Dit potentiaalverschil veroorzaakt een lekstroom waardoor natrium-ionen in de zonnecel worden gebracht. Deze natrium-ionen zorgen ervoor dat de zonnecellen steeds slechter gaan werken. Omdat de nieuwe generatie LONGi-zonnepanelen pid-vrij zijn, is de degradatie in het eerste jaar minder dan 1 procent en de lineaire degradatie minder dan 0,4 procent.

Met de komst van de Hi-MO N-zonnepanelen omvat LONGi’s portfolio nu de productfamilies Hi-MO N, Hi-MO 5 en Hi-MO 4.

Bekijk de HI-MO 4 en HI-MO 5 zonnepanelen die nu al te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Financieel Directeur Profinergy Group

Fulltime (40 uur) - 3542DM
ProfiNRG zoekt:

Project Inkoper (M/V)

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!