Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ING stelt 50 miljoen euro financiering beschikbaar aan Nationaal Warmtefonds

ING stelt 50 miljoen euro financiering beschikbaar aan Nationaal Warmtefonds

ING treedt toe als financier van het Nationaal Warmtefonds en zal 50 miljoen euro aan financiering beschikbaar stellen. Het Warmtefonds verstrekt hiermee leningen aan woningeigenaren, VvE’s en scholen.

ING gaat het Warmtefonds onder de aandacht brengen bij haar klanten die via de Energiebespaarlening van het fonds een lening kunnen afsluiten om hun woningen te verduurzamen met bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers.

6 financiers
Het Warmtefonds werd in 2014 opgericht  – toen nog onder de naam Nationaal Energiebespaarfonds – en heeft inmiddels ongeveer 600 miljoen euro aan financiering verstrekt voor de verduurzaming van vastgoed. De verwachting van het fonds is dat dit de komende 3 jaar zal verdubbelen.

Het fonds wordt gefinancierd door de overheid, de Rabobank, de Volksbank (ASN), de Europese Investeringsbank (EIB) en Council of Europe Development Bank (CEB). Met de toetreding van ING zijn er nu 6 financiers.

Gemengde VvE’s
Annemein Kolk, directeur Zakelijk bij ING: ‘Door onze deelname aan het Warmtefonds helpen wij bovendien mee met het mogelijk maken van duurzaamheidsfinancieringen voor (gemengde) VvE’s, een belangrijke groep waarvoor het aantrekken van kapitaal voor de nodige investeringen om panden duurzamer te maken buiten het Warmtefonds een complexe aangelegenheid is.’ Nederland telt circa 1,2 miljoen woningen in een VvE, waarvan ongeveer 850.000 woningen zich in een gemengde VvE bevinden. Een gemengde VvE is een VvE met zowel particuliere eigenaren als woningcorporaties (sociale huurwoningen) en/of particuliere beleggers als eigenaar.

Ernst-Jan Boers, voorzitter van het Warmtefonds: ‘Het bestuur is blij met ING als nieuwe financier van het fonds. Met de toetreding van ING zijn nu 3 van de 4 grootbanken in Nederland verbonden aan het fonds. De diverse partners zullen hun krachten bundelen om het mogelijk te maken om tegen aantrekkelijke voorwaarden de particuliere woningen, VvE’s en scholen te verduurzamen. Voor eind 2023 hopen we een CO2-reductie mogelijk te hebben gemaakt van in totaal 1 petajoule. Met deze eerste financiering van ING wordt hieraan een bijdrage geleverd.’

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Technique Solair zoekt:

Projectleider zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Nederland
Eigenenergie.net zoekt:

Bouwkundig Calculator BIPV

Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 , 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!