Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Warmtefonds van start: vanaf 3 februari leningen beschikbaar voor verduurzamen woningen
© HRsolar

Warmtefonds van start: vanaf 3 februari leningen beschikbaar voor verduurzamen woningen

Met ingang van 3 februari komen in het Warmtefonds leningen beschikbaar met een looptijd van 20 jaar. Minister Knops kiest er daarbij voor de structuur en ervaring van het Nationaal Energiebespaarfonds te gebruiken.

De start van het Warmtefonds is volgens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een belangrijke stap naar aantrekkelijke financiering voor alle Nederlanders.

Eigenaar-bewoners en VvE’s
In februari 2020 begint het Warmtefonds met het verstrekken van financiering met looptijden tot maximaal 20 jaar voor eigenaar-bewoners en maximaal 30 jaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) vanaf 8 appartementen. Tot nu toe was de maximale looptijd 15 jaar. Door te kiezen voor een langere looptijd, wordt het maandbedrag lager en is het voor meer woningeigenaren en VvE’s financieel aantrekkelijk om duurzame maatregelen te nemen. Onder meer zonneboilers, zonnepanelen, pvt-panelen en thuisbatterijen komen in aanmerking voor een lening.

Daarbij wordt een rente gevraagd die vergelijkbaar is met de rente voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) met eenzelfde looptijd. In combinatie met de beschikbare subsidies voor isolatie en duurzamewarmte-opties worden zo de financieringslasten voor verduurzaming verlaagd.

1 miljard euro
Het Warmtefonds zal in de komende jaren met een combinatie van publieke en private middelen groeien naar meer dan 1 miljard euro.

Het Warmtefonds is een afspraak uit het Klimaatakkoord om de transitie naar aardgasvrije wijken financieel mogelijk te maken. Het Rijk wil met het fonds de maandelijkse kosten van particulieren voor de financiering van verduurzaming verlagen, en ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kan worden gefinancierd met de maandelijkse besparing op de energierekening. Woonlastenneutrale verduurzaming wordt zo voor meer huishoudens haalbaar.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Elektromonteur

Slim Opgewekt zoekt een fulltime elektromonteur.
Fulltime • Arnhem
Libra Energy zoekt:

Stagiair Office Management

Libra Energy zoekt een Stagiair Office Management
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!