Solar Magazine - Rijkswaterstaat gaat 4 zonneparken aanbesteden langs A7 tussen Hoorn en Den Oever
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rijkswaterstaat gaat 4 zonneparken aanbesteden langs A7 tussen Hoorn en Den Oever
© Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gaat 4 zonneparken aanbesteden langs A7 tussen Hoorn en Den Oever

Rijkswaterstaat start een aanbesteding voor de realisatie van 4 zonnevelden. De zonneparken komen bij de volgende 4 op- en afritten langs de A7: Wognum (10), Abbekerk (10a), Medemblik (11) en Middenmeer (12).

De openbare inschrijving voor realisatie start dit najaar. Naar verwachting zullen in de nabije toekomst meer op- en afritten langs de A7 van zonnevelden worden voorzien.

Voortraject
Provincie Noord-Holland, gemeente Hollands Kroon, gemeente Medemblik, het Hoogheemraadschap Hollands-Noorderkwartier en het Rijk hebben het project zorgvuldig voorbereid.

In het voortraject zijn onder andere veiligheid voor het wegverkeer, technische mogelijkheden en beperkingen en landschappelijke inpassing onderzocht. Uitgangspunt bij de realisatie is dat rekening wordt gehouden met de natuur en zorgvuldige inpassing in het landschap. 

Meedelen
In de openbare inschrijving wordt aandacht besteed aan zowel procesparticipatie als financiële participatie. Marktpartijen moeten aangeven hoe zij de omgeving betrekken en hoe zij invulling geven aan de mogelijkheid om financieel deel te nemen aan het zonneproject. Financiële participatie wordt gestimuleerd, maar de invulling ervan wordt door de markt gedaan.

De te realiseren zonnevelden zijn onderdeel van de regionale plannen voor energietransitie. Deze staan in de Regionale Energiestrategie Noord-Holland Noord.

Meer zonneparken op komst
De op- en afritten zijn onderdeel van het rijkswegennet. Dit type locaties lenen zich voor meervoudig ruimtegebruik: het heeft een functie ten behoeve van het wegverkeer en kan tegelijkertijd plaats bieden aan een zonneveld. In het pilotprogramma Hernieuwbare energie op rijksgrond wordt hiermee ervaring opgedaan. Langs snelwegen, op en om sluizencomplexen, op baggerdepots en langs vaarwegen worden de mogelijkheden onderzocht voor opwekking van zonne- en windenergie.  

De 4- op en afritten van de A7 zijn de eerste in een groter aantal. Op meer plekken langs de A7, maar ook op andere snelwegen, worden in de toekomst naar verwachting zonnevelden gerealiseerd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Elektromonteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Monteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!