Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Prijs transport container met zonnepanelen uit China doorbreekt grens 10.000 Amerikaanse dollar
© Edwin Muller | Dreamstime.com

Prijs transport container met zonnepanelen uit China doorbreekt grens 10.000 Amerikaanse dollar

Voor het eerst in de geschiedenis kost het transport van een container met zonnepanelen uit China naar Rotterdam meer dan 10.000 Amerikaanse dollar. De prijs bedraagt momenteel 10.174 Amerikaanse dollar.

Het maritieme marktonderzoeksbureau Drewry meldt dat de prijzen wereldwijd opnieuw een recordhoogte hebben bereikt. De World Container-index (WCI) van Drewry is afgelopen week gestegen naar 6.256,93 Amerikaanse dollar voor een container van 40 voet. 

300 procent hoger
De index voor gecontaineriseerde zeevracht wordt door het maritieme marktonderzoeksbureau opgesteld op basis van een internationaal panel van marktdeelnemers en laat de afgelopen weken een voortdurende stijging zien. Momenteel staat de index bijna 300 procent hoger dan een jaar geleden.

Enkel voor het transport van een container van Shanghai naar New York is  de prijs afgelopen week met 3 procent gedaald tot 7.147 Amerikaanse dollar.

5 keer zo duur
Onderstaande grafiek toont de prijsontwikkeling van het lopende kalenderjaar. Waar de prijzen een korte periode van dalingen kenden, stijgen deze de afgelopen periode in een ongekend snel tempo. Dat heeft er inmiddels voor gezorgd dat het transport van een container uit China naar Nederland 5 keer zo duur is als een jaar geleden.

Per container van 40 voet vervoeren Chinese fabrikanten zo’n 800 tot 900 zonnepanelen. Daarmee zijn de transportkosten voor een zonnepaneel sinds vorig jaar februari al met meer dan 10 Amerikaanse dollar per zonnepaneel gestegen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Commercieel administratief medewerker(st)er

Fulltime (40 uur) - 6662 NG
Zonmaat zoekt:

Stagiair(e) KAM (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!