Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Drewry: kosten voor transport containers stijgen naar hoogste niveau aller tijden
© Dudlajzov | Dreamstime.com

Drewry: kosten voor transport containers stijgen naar hoogste niveau aller tijden

De wereldwijde kosten voor het transport van containers hebben een recordhoogte bereikt. Het maritieme marktonderzoeksbureau Drewry meldt dat de prijzen op het hoogste niveau aller tijden staan.

Drewry publiceert wekelijks de World Container-index. Deze index voor gecontaineriseerde zeevracht wordt door het maritieme marktonderzoeksbureau opgesteld op basis van een internationaal panel van marktdeelnemers. Dat panel geeft inzicht in de vrachttarieven voor containers.

Einde aan dalende prijzen
Na 5 weken van dalende prijzen vertoont de World Container Index sinds begin april weer een stijgende lijn. De gemiddelde wereldwijde prijs voor het transport van een 40-voets-containers bedraagt nu 5.472,30 Amerikaanse dollar. Dat is 3.272 Amerikaanse dollar hoger dan het 5-jarige gemiddelde van 1.838 Amerikaanse dollar.

Transport naar Rotterdam
De redactie van Solar Magazine meldde afgelopen januari al dat de kosten voor het vervoeren van een 40-voets-container van Shanghai naar Rotterdam in 1 jaar tijd met 282 procent waren gestegen. Door de sterke stijging van de containertarieven, onder meer veroorzaakt door een tekort aan containers, kondigden diverse fabrikanten van zonnepanelen daarbij aan dat de prijzen voor zonnepanelen in de Benelux zouden gaan stijgen.

Specifiek voor het transport van een container van Shanghai naar Rotterdam bedragen de kosten per donderdag 6 mei 8.371 Amerikaanse dollar. Dat is een stijging van 469 procent ten opzichte van een jaar geleden, maar nog niet zo hoog als het absolute recordniveau van afgelopen januari toen het transport van een container van Shanghai naar Rotterdam 9.066 Amerikaanse dollar kostte.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Svea Solar zoekt:

Medewerker Supply Chain

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
De Groene Monteurs zoekt:

Monteur zonnepanelen Brabant en Limburg

Fulltime (40 uur) - 1014 BV
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!