logo
wvhj2023
© Xuejingwen | Dreamstime.com
© Xuejingwen | Dreamstime.com
10 februari 2021

Regering China vraagt brancheorganisaties om hulp in strijd tegen hoge transportkosten

De regering van China heeft de hulp ingeroepen van de China Ports and Harbours Association en de China Shipowners Association om een oplossing te vinden voor het tekort aan containers en stijgende containertarieven.

De kosten voor het vervoeren van een 40-voets-container van Shanghai naar Rotterdam zijn in 1 jaar tijd met 282 procent gestegen. Door de sterke stijging van de containertarieven hebben diverse fabrikanten van zonnepanelen afgelopen maand aangekondigd dat de prijzen voor zonnepanelen in de Benelux zullen gaan stijgen.

Optreden
Europese verladers en expediteurs hebben de Europese Commissie al opgeroepen om op te treden tegen de huidige praktijken van lijnvervoerders. De hoge containerprijzen verstoren steeds vaker Europese toeleveringsketens.

Ook de Chinese regering maakt zich zorgen over de huidige ontwikkelingen. Het Water Transport Bureau van het Chinese ministerie van Transport en het Chinese ministerie van Buitenlandse Handel organiseerden daarom eerder deze week een videosymposium om te luisteren naar vertegenwoordigers van brancheorganisaties China Ports and Harbours Association (CPHA) en de China Shipowners Association (CSA).

Slechte inzameling
De 2 brancheorganisaties van de Chinese havens en scheepseigenaren stellen dat de huidige problematiek een gevolg is van congestie in overzeese havens, slechte inzamelings- en distributiesystemen en moeilijkheden bij het retourneren van lege containers.

Hierdoor blijft volgens de China Ports and Harbours Association en de China Shipowners Association de tegenstelling tussen internationale lijnvaartcapaciteit en vraag en aanbod van lege containers prominent aanwezig. Tijdens de bijeenkomst stelden de 2 organisaties voor om samen te werken met lijnvaartmaatschappijen en havenbedrijven om nieuwe acties te initiëren die zorgen voor soepelere internationale logistieke diensten.

Langetermijntransportcontracten
Tijdens het symposium werd de hoop benadrukt dat alle lijnvaartmaatschappijen en havenbedrijven de communicatie en samenwerking met import- en exportbedrijven verder zullen versterken.

Verder wil men de Chinese scheepscapaciteit en de containerlevering blijven vergroten en de efficiëntie van de inzameling en distributie van containers verbeteren. Ook wil men langetermijntransportcontracten ondertekenen om het vrachttarief vroegtijdig vast te leggen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten