logo
wvhj2023
© Esbobeldijk | Dreamstime.com
© Esbobeldijk | Dreamstime.com
29 april 2021

Woonwaarts en Zoncorporatie plaatsen 3.000 zonnepanelen via postcoderoos

Woningcorporatie Stichting Woonwaarts is een samenwerking gestart met de Zoncorporatie. Het eerste gezamenlijke project is de oprichting van de Duurzame Energiecoöperatie Woonwaarts.

Met die energiecoöperatie wordt via de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking – ook wel bekend als postcoderoossubsidie – subsidie aangevraagd voor de plaatsing van 3.000 zonnepanelen.

Bewonerscommunicatie
De afgelopen jaren voorzag Woonwaarts al enkele honderden huurwoningen van zonnepanelen. Via de samenwerking met de Zoncorporatie wil Woonwaarts de invulling van de duurzame ambities de komende jaren versnellen.

De duizenden zonnepanelen waarvoor nu subsidie is aangevraagd, worden geplaatst op 220 eengezinswoningen. De huurders van de betreffende woningen kunnen lid worden van de energiecoöperatie en delen zo mee in de opbrengst. Wouter Speelman van de Zoncorporatie over het project: ‘Naast de installatie en bewonerscommunicatie voeren wij ook het beheer en de administratie van de energiecoöperatie voor de 15-jarige exploitatie.’

Eerder

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten