Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LENS vraagt subsidie aan voor zonnepanelen op 49 wooncomplexen woningcorporaties

LENS vraagt subsidie aan voor zonnepanelen op 49 wooncomplexen woningcorporaties

LENS heeft voor 4 woningcorporaties een aanvraag ingediend bij de Subsidie Coöperatieve Energieopwekking (SCE); de opvolger van de postcoderoosregeling. Het gaat om 49 wooncomplexen en 8.000 zonnepanelen.

LENS heeft voor de aanvragen de energiecoöperatie Zonnebuur opgericht. De duizenden zonnepanelen kunnen zorgen voor een jaarlijkse CO2-besparing van 1.242.000 kilogram en dragen bij aan het energielabel van de woningen.

15 jaar
LENS meldt dat de leden voor Zonnebuur zullen worden geworven onder de huurders van de woningcorporatie. Zij kunnen bijna kosteloos lid worden en ontvangen vervolgens voor 15 jaar lang het subsidiebedrag. LENS neemt de deelnemerswerving uit handen. Zonnebuur is statutair zo ingericht dat de subsidieopbrengst optimaal verdeeld zal worden tussen dakhuur voor de woningcorporatie en woonlastenverlichting voor de huurders.

Perfect storm
‘De subsidie maakt het onze klanten mogelijk om te verduurzamen zonder zelf te investeren’, duidt het bedrijf. ‘Er is geen toestemming van huurders nodig voor het plaatsen van de zonnepanelen en huurders van binnen of buiten het wooncomplex kunnen profiteren. Maximale benutting van het beschikbare dakoppervlak is mogelijk met als gevolg een gunstige bijdrage aan het energielabel van de woningen.’

Na realisatie zal Zonnebuur het zonnepaneelsysteem minimaal 15 jaar exploiteren. ‘Zonnepanelen voor de gestapelde bouw van woningcorporaties en bovendien hun gemengde VVE’s. Deze subsidie is een “perfect storm”. Subsidieregeling, huurdersoordeel en praktische uitvoerbaarheid voor woningcorporaties komen hierin prachtig samen’, aldus Christiaan Brester, directeur van LENS.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Coolblue zoekt:

Hoofdmoneur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Apeldoorn
Coolblue zoekt:

Hoofdmoneur Zonnepanelen Tilburg

Fulltime (40 uur) - Tilburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!