logo
wvhj2023
hero-image
8 april 2021

LENS vraagt subsidie aan voor zonnepanelen op 49 wooncomplexen woningcorporaties

LENS heeft voor 4 woningcorporaties een aanvraag ingediend bij de Subsidie Coöperatieve Energieopwekking (SCE); de opvolger van de postcoderoosregeling. Het gaat om 49 wooncomplexen en 8.000 zonnepanelen.

LENS heeft voor de aanvragen de energiecoöperatie Zonnebuur opgericht. De duizenden zonnepanelen kunnen zorgen voor een jaarlijkse CO2-besparing van 1.242.000 kilogram en dragen bij aan het energielabel van de woningen.

15 jaar
LENS meldt dat de leden voor Zonnebuur zullen worden geworven onder de huurders van de woningcorporatie. Zij kunnen bijna kosteloos lid worden en ontvangen vervolgens voor 15 jaar lang het subsidiebedrag. LENS neemt de deelnemerswerving uit handen. Zonnebuur is statutair zo ingericht dat de subsidieopbrengst optimaal verdeeld zal worden tussen dakhuur voor de woningcorporatie en woonlastenverlichting voor de huurders.

Perfect storm
‘De subsidie maakt het onze klanten mogelijk om te verduurzamen zonder zelf te investeren’, duidt het bedrijf. ‘Er is geen toestemming van huurders nodig voor het plaatsen van de zonnepanelen en huurders van binnen of buiten het wooncomplex kunnen profiteren. Maximale benutting van het beschikbare dakoppervlak is mogelijk met als gevolg een gunstige bijdrage aan het energielabel van de woningen.’

Na realisatie zal Zonnebuur het zonnepaneelsysteem minimaal 15 jaar exploiteren. ‘Zonnepanelen voor de gestapelde bouw van woningcorporaties en bovendien hun gemengde VVE’s. Deze subsidie is een “perfect storm”. Subsidieregeling, huurdersoordeel en praktische uitvoerbaarheid voor woningcorporaties komen hierin prachtig samen’, aldus Christiaan Brester, directeur van LENS.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten