Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Canadian Solar start met massaproductie van nieuwe zonnepanelen HiKu7 en BiHiKu7
© Canadian Solar

Canadian Solar start met massaproductie van nieuwe zonnepanelen HiKu7 en BiHiKu7

Canadian Solar is gestart met de massaproductie van de nieuwe zonnepanelen HiKu7 en BiHiKu7. Het maximale vermogen van de zonnepanelen met zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter is 665 wattpiek.

De nieuwe generatie monofaciale HiKu7- en bifaciale BiHiKu7-zonnepanelen zijn volgens de fabrikant geoptimaliseerd voor mainstream trackers en omvormers om een ​​naadloze installatie van zonnestroomsystemen te garanderen.

10 gigawattpiek
De nominale productiecapaciteit van de HiKu7- en BiHiKu7-zonnepanelen zal aan het einde van dit kalenderjaar 10 gigawattpiek bedragen, waarvan een aanzienlijk deel al is verkocht. Het bedrijf zal deze maand de eerste batch van de nieuwe zonnepanelen uitleveren.

In de zomer van 2020 voegde Canadian Solar de serie 5 en 6 zonnepanelen aan zijn assortiment toe. Het meest efficiënte zonnepaneel van die 2 series heeft een vermogen tot 590 wattpiek. De serie 7-zonnepanelen, waarvan nu de massaproductie is gestart, werden afgelopen oktober onthuld. Deze maken onder meer gebruik van de gepatenteerde celtechnologie en zonnepaneelontwerpen van Canadian Solar. Het gaat onder meer om heterotype ribbon en paving-technologie die zorgen voor een minimale afstand tussen de zonnecellen. Beide zonnepanelen zijn daarbij uitgerust met 132 halve zonnecellen. Canadian Solar’s advanced regeneration-technologie zorgt daarbij voor een verdere vermindering van door licht en verhoogde temperatuur geïnduceerde degradatie (LeTID), wat de levensduur verlengt.

Verschillende formaten
Anno 2021 zijn er verschillende formaten zonnepanelen op de markt. Canadian Solar produceert en verkoopt daarbij zonnepanelen die uitgerust zijn met zonnecellen gebaseerd op wafers van 166, 182 en 210 millimeter.

Shawn Qu, voorzitter en chief executive officer van Canadian Solar, merkte op: ‘De start van de massaproductie van de op 210 millimeter celgebaseerde HiKu7- en BiHiKu7-zonnepanelen is een nieuwe mijlpaal voor Canadian Solar. Met een vermogen tot 665 wattpiek zullen deze zonnepanelen de genivelleerde energiekosten van zonne-energie verder verminderen en de energieopbrengst van zonnepaneelinstallaties verhogen. Deze zonnepanelen hebben ook een hoge betrouwbaarheid met verschillende speciale technologieën, zoals het schadevrij snijden van zonnecellen, strikte hotspotcontrole en lage LeTID-technologie. Deze product- en technologische innovaties blijven het rendement van zonne-energieprojecten stimuleren, het concurrentievermogen van zonne-energie verder verbeteren en de wereldwijde transitie naar schone energie versnellen.’

Bekijk alle producten van Canadian Solar die nu al in de Benelux te koop zijn hier in de Productzoeker van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Calculator

Fulltime (40 uur) - Tielt
Zonnefabriek zoekt:

Commercieel medewerker Binnendienst (24-36uur)

32-40 uur - 1096BD
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!