Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Canadian Solar presenteert nieuw HiKu7 en BiHiKu 7 zonnepaneel
© Canadian Solar

Canadian Solar presenteert nieuw HiKu7 en BiHiKu 7 zonnepaneel

De Chinese fabrikant Canadian Solar heeft een nieuwe reeks zonnepanelen onthuld. De serie 7 bestaat uit het monofaciale zonnepaneel HiKu7 en bifaciaal zonnepaneel BiHiku 7. De vermogens lopen op tot 665 wattpiek.

Afgelopen zomer voegde Canadian Solar de serie 5 en 6 zonnepanelen aan zijn assortiment toe. Het meest efficiënte zonnepaneel van die 2 series heeft een vermogen tot 590 wattpiek.

Minimale afstanden tussen zonnecellen
De nieuwe serie 7-zonnepanelen maken onder meer gebruik van de gepatenteerde celtechnologie en zonnepaneelontwerpen van Canadian Solar, inclusief hetero-type ribbon en paving-technologie die zorgen voor een minimale afstand tussen de zonnecellen. Beide zonnepanelen zijn daarbij uitgerust met 132 halve zonnecellen.

De nieuwe enkelzijde HiKu7- en dubbelzijde BiHiKu7-zonnepanelen zijn geoptimaliseerd met tracker- en omvormerontwerpen om een ​​naadloze installatie van grootschalige zonne-energiesystemen te ondersteunen. Dit betekent een ontwerp met meer zonnepanelen per string en meer vermogen per tracker, wat resulteert in lagere kosten en een hoger projectrendement. De systeemkosten kunnen volgens de fabrikant hierdoor ten opzichte van de reguliere zonnepanelen van 445 wattpiek verlaagd worden met 5,7 procent en de genivelleerde energiekosten (LCoE) zelfs met 8,9 procent.

Concurrentievermogen
Shawn Qu, bestuursvoorzitter en chief executive officer van Canadian Solar, hierover: ‘Na de lancering van onze zonnepanelen van 500+ wattpiek markeert deze lancering een nieuwe mijlpaal. Onze focus is niet alleen om het vermogenswattage te verhogen maar, nog belangrijker, om de LCoE te verminderen, de productbetrouwbaarheid te verbeteren en de energieopbrengst te verhogen. Technologische innovaties zullen het rendement van zonne-energieprojecten blijven stimuleren, het concurrentievermogen van zonne-energie verder verbeteren en de wereldwijde transitie naar schone energie versnellen.’

Bekijk alle producten van Canadian Solar die nu al in de Benelux te koop zijn hier in de productzoeker van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Servicemedewerker PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Libra Energy zoekt:

Senior Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Eendrachtsstraat 199, 1951 AX Velsen-Noord
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!