Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar sluit megacontract voor inkoop van glas voor 59 gigawattpiek zonnepanelen
© JinkoSolar

JinkoSolar sluit megacontract voor inkoop van glas voor 59 gigawattpiek zonnepanelen

JinkoSolar heeft een megacontract gesloten met de Flat Glass Group. De Chinese fabrikant gaat tot en met 2023 zo’n 338 miljoen vierkante meter glas kopen voor de productie van 59 gigawattpiek zonnepanelen.

Chinese fabrikanten van zonnepanelen kampen sinds afgelopen najaar met een tekort aan glas. De tekorten liepen volgens marktonderzoeksbureau PV InfoLink zo hoog op dat sommige zonnepaneelfabrikanten de bezettingsgraad van hun productielijnen verlaagden. Daardoor ontstond in het laatste kwartaal van 2020 weer een wereldwijd tekort aan zonnepanelen.

Levering garanderen
LONGi, JinkoSolar, Trina Solar, JA Solar, Risen Energy en Canadian Solar vroegen de regering van China daarom in november de beperkingen op de uitbreiding van de glasproductiecapaciteit te versoepelen.

Met het nieuwe megacontract met de Flat Glass Group verzekert JinkoSolar​ zich van een langdurige, stabiele levering van pv-glas, wat in lijn is met de strategische en operationele plannen van JinkoSolar. Kangping Chen, chief executive officer van JinkoSolar, hierover: ‘Het langetermijncontract met Flat Glass is een belangrijke samenwerking in de toeleveringsketen, na de succesvolle samenwerking van ons bedrijf met Tongwei voor de levering van 93.000 ton polykristallijn silicium. Dit contract van 3 jaar zal ons bedrijf helpen de levering van zonneglas op lange termijn te garanderen en de volatiliteit in de toeleveringsketen te verminderen die wordt veroorzaakt door de snelle groei van de vraag stroomafwaarts. De stabiliteit van de toeleveringsketen zorgt voor de veiligheid en betrouwbaarheid van onze pv-producten. We zijn doorgegaan met het optimaliseren van ons supplychainmanagement. Tegelijkertijd kijken we ernaar uit om meer gezamenlijke kansen met Flat Glass te verkennen voor meer geavanceerde ontwikkeling van de pv-industrie.’

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Inkoper Solar

Fulltime (40 uur) - Noord Brabant
kWh People zoekt:

Senior Purchaser

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!