Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Persoonlijk (20) | Dennis de Jong nieuwe directeur Solarclarity, nieuw personeel LONGi en Conduct
© Farang | Dreamstime.com

Persoonlijk (20) | Dennis de Jong nieuwe directeur Solarclarity, nieuw personeel LONGi en Conduct

In de rubriek Persoonlijk! bericht de redactie over personeelswisselingen in de zonne-energiesector. Ditmaal aandacht voor Solarclarity, Parkstad Opleidingen, Conduct Technical Solutions en LONGi Solar.

Dennis de Jong volgt per 1 februari 2021 Peter Desmet op als directeur van groothandel Solarclarity. Desmet gaat zich als chief executive officer van de Solarclarity Group richten op de strategische ontwikkeling van de groep en van energiemanagementplatform Bliq.

SOLARCLARITY | De Jong is geen onbekende in de zonnestroommarkt. De afgelopen 8 jaar werkte hij bij Solarcentury en Svea Solar als managing director. Bij Solarcentury startte hij de groothandelsactiviteit op, die begin 2017 verkocht werd aan Alius. In 2020 werd de residentiële divisie van Solarcentury verkocht aan het Zweedse Svea Solar. Verder zat De Jong in het bestuur van Holland Solar en richtte hij met Desmet in 2014 de inmiddels in Holland Solar opgegane ondernemersorganisatie Zonnestroom Ondernemers Nederland op. ‘Van 2013 tot 2017 was Solarcentury ook actief als groothandel, tot het Engelse hoofdkantoor besloot die activiteit af te stoten. Ik heb het altijd jammer gevonden dat we met die activiteit moesten stoppen’, vertelt De Jong. ‘We groeiden snel en online liepen we voor de troepen uit. Solarclarity online verder uitbouwen is dan ook een uitdaging die ik graag aanga.’  

Met Dennis de Jong aan het roer van de groothandel wil Solarclarity verder internationaliseren. Desmet hierover: ‘Online zijn we sterk ontwikkeld en de komende jaren is dat hét strategische speerpunt. Gezien de groei van zonnestroom in Europa en de versnelling in de residentiële en klein commerciële markt willen we de omzet de komende 3 jaar verdrievoudigen.‘

PARKSTAD | Bart van den Bosch is gestart als trainer bij Parkstad Opleidingen. In die functie gaat hij trainingen geven aan cursisten die een opleiding tot inspecteur volgen voor de nieuwe inspectieregeling Scope 12.

CONDUCT | Conduct Technical Solutions heeft Wendy Outjes aangesteld als accountmanager. Voordat Outjes bij Conduct terechtkwam, werkte zij bijna 11 jaar bij een transportbedrijf op de salesafdeling, waar ze zowel binnen als buiten te vinden was. Bij Conduct gaat ze aan de slag in de buitendienst.

LONGi | Matthijs van de Water is deze maand gestart als salesmanager Benelux bij zonnepanelenfabrikant LONGi Solar. Voorheen was Van de Water werkzaam bij omvormerfabrikanten Sungrow en ABB.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Kieszon zoekt:

AFAS Beheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions

Fulltime (40 uur) - Werkgebied is Antwerpen, Brabant en Limburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!