Solar Magazine - Start openbare aanbesteding ASTER voor 650.000 zonnepanelen op Vlaamse huurwoningen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Start openbare aanbesteding ASTER voor 650.000 zonnepanelen op Vlaamse huurwoningen
© Artjazz | Dreamstime.com

Start openbare aanbesteding ASTER voor 650.000 zonnepanelen op Vlaamse huurwoningen

ASTER heeft het startschot gegeven voor de selectiefase van de openbare aanbesteding om 647.767 zonnepanelen te plaatsen op 58.433 gebouwen van 64 woningcorporaties in Vlaanderen.

De coöperatieve vennootschap ASTER is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH). De organisatie heeft nu de oproep tot indiening van aanvragen tot deelname gepubliceerd.

Europese mededingingsprocedure
De openbare aanbesteding is een Europese mededingingsprocedure met onderhandeling in 2 fasen. In de selectiefase kunnen bedrijven zich kandidaat stellen tot 31 januari 2021.

De geselecteerde kandidaten krijgen vervolgens het bestek en kunnen dan een offerte indienen. ASTER wil de uiteindelijke opdracht tegen de zomer van 2021 gunnen.

Aanbesteding
In overeenstemming met de wetgeving overheidsopdrachten worden de zonne-energiesystemen aanbesteed door ASTER. De gedetailleerd omschreven aanbestedingseisen en de grote schaal van de openbare aanbesteding moeten volgens ASTER voor een optimaal prijs- en kwaliteitsniveau zorgen. Mallants stelde vorig jaar tegenover de redactie van Solar Magazine al te werken aan ‘een terugverdienmodel waarbij iedereen wint’.

De gunningscriteria zijn, naast de totale investerings- en onderhoudskosten, de expertise, ervaring en kredietwaardigheid van de leveranciers, de geografische dekking, de kwaliteitsgaranties van de gebruikte materialen en de plaatsing.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Operationeel Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales representative

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!