logo
wvhj2023
© Artjazz | Dreamstime.com
© Artjazz | Dreamstime.com
7 december 2020

Start openbare aanbesteding ASTER voor 650.000 zonnepanelen op Vlaamse huurwoningen

ASTER heeft het startschot gegeven voor de selectiefase van de openbare aanbesteding om 647.767 zonnepanelen te plaatsen op 58.433 gebouwen van 64 woningcorporaties in Vlaanderen.

De coöperatieve vennootschap ASTER is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH). De organisatie heeft nu de oproep tot indiening van aanvragen tot deelname gepubliceerd.

Europese mededingingsprocedure
De openbare aanbesteding is een Europese mededingingsprocedure met onderhandeling in 2 fasen. In de selectiefase kunnen bedrijven zich kandidaat stellen tot 31 januari 2021.

De geselecteerde kandidaten krijgen vervolgens het bestek en kunnen dan een offerte indienen. ASTER wil de uiteindelijke opdracht tegen de zomer van 2021 gunnen.

Aanbesteding
In overeenstemming met de wetgeving overheidsopdrachten worden de zonne-energiesystemen aanbesteed door ASTER. De gedetailleerd omschreven aanbestedingseisen en de grote schaal van de openbare aanbesteding moeten volgens ASTER voor een optimaal prijs- en kwaliteitsniveau zorgen. Mallants stelde vorig jaar tegenover de redactie van Solar Magazine al te werken aan ‘een terugverdienmodel waarbij iedereen wint’.

De gunningscriteria zijn, naast de totale investerings- en onderhoudskosten, de expertise, ervaring en kredietwaardigheid van de leveranciers, de geografische dekking, de kwaliteitsgaranties van de gebruikte materialen en de plaatsing.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten