Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TPsolar rondt bouw zonnepark Berkelweide af
© TPsolar

TPsolar rondt bouw zonnepark Berkelweide af

TPsolar heeft de bouw van zonnepark Berkelweide in Lochem afgerond. De zonneweide telt ongeveer 21.600 zonnepanelen en wekt jaarlijks genoeg stroom op voor het jaarverbruik van ruim 2.700 huishoudens.

TPSolar kreeg vorig jaar al de omgevingsvergunning voor het zonnepark toegekend en afgelopen februari subsidie toegekend via de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE+). Afgelopen zomer werd het startschot voor de bouw gegeven. Het is het tweede zonnepark van het bedrijf in Lochem.

Hijskraan
Sturris uit Laren heeft in augustus de halfverharde wegen op het terrein aangelegd en het hekwerk geplaatst. 2 weken later stonden alle verticale funderingsprofielen in de grond, waarop vervolgens de onderconstructie is gemonteerd waarop de zonnepanelen liggen. Half september zijn de eerste zonnepanelen geplaatst en begin oktober waren deze allemaal geïnstalleerd en kon gestart worden met de bekabeling. 

Een belangrijk moment was de aankomst van de 2 transformator/omvormerstations in november die met een grote hijskraan op hun plaats zijn gezet. In de afgelopen 2 weken zijn de laatste montagewerkzaamheden afgerond, en daarmee kwam de bouwfase tot een einde.

Testen en keuringen
Het zonnepark is daarmee nog niet klaar. In de komende maanden worden er nog allerlei werkzaamheden uitgevoerd aan de elektrische installatie en vinden er verschillende testen en keuringen plaats. Ook wordt de landschappelijke inpassing in de komende weken aangelegd door agrarische natuurvereniging ’t Onderholt. De aansluiting van de kabel naar het naastgelegen hoogspanningsstation is de laatste stap, dit zal naar verwachting begin 2021 gebeuren. Vanaf volgend jaar zal er ook periodieke schapenbeweiding  plaatsvinden. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Etepro B.V. zoekt:

Verkoop binnendienst

Fulltime (40 uur) - Alblasserdam
kWh People zoekt:

Financial Advisor

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!