Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lochem geeft TPSolar omgevingsvergunning voor zonnepark Berkelweide
© Dé Duurzame Uitgeverij

Lochem geeft TPSolar omgevingsvergunning voor zonnepark Berkelweide

De gemeente Lochem heeft een omgevingsvergunning afgegeven voor zonnepark Berkelweide van TPSolar. Het zonnepark telt 22.500 zonnepanelen en wordt gesitueerd nabij de Kanaaldijk.

Ruimtelijke onderbouwing
De ruimtelijke onderbouwing van TPSolar heeft volgens de gemeente duidelijk gemaakt dat het bouwen en 25 jaar lang exploiteren van een zonnepark op de voorgestelde projectlocatie past binnen nationaal, provinciaal en gemeentelijk beleid en binnen de ruimtelijke structuur.

De huidige grondeigenaar is een gepensioneerde melkveehouder, die het perceel verpacht aan zijn opvolger. In overleg met beide partijen koopt TPSolar het perceel zodat de huidige pachter elders een beter grondstuk kan verwerven. Het perceel wordt momenteel gebruikt voor grasproductie voor eigen gebruik.

Wensen omwonenden
Rekening houdend met de wensen van omwonenden, gemeente en waterschap en de bestaande landschapskenmerken is een inrichtingsplan gemaakt. Hierbij zijn de 22.500 zonnepanelen optimaal gesitueerd. Het totale vermogen van het zonnepark is 9 megawattpiek.

TPSolar startte in september met de bouw van een zonnepark op de voormalige stortplaats Armhoede elders in Lochem. Dit zonnepark telt 23.000 zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

S&O monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Growatt New Energy B.V. zoekt:

Aftersales support/klantenservice

Fulltime (40 uur) - Dalkruidbaan 107,2908KC Capelle aan den ijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!