Solar Magazine - Lochem geeft TPSolar omgevingsvergunning voor zonnepark Berkelweide
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lochem geeft TPSolar omgevingsvergunning voor zonnepark Berkelweide
© Dé Duurzame Uitgeverij

Lochem geeft TPSolar omgevingsvergunning voor zonnepark Berkelweide

De gemeente Lochem heeft een omgevingsvergunning afgegeven voor zonnepark Berkelweide van TPSolar. Het zonnepark telt 22.500 zonnepanelen en wordt gesitueerd nabij de Kanaaldijk.

Ruimtelijke onderbouwing
De ruimtelijke onderbouwing van TPSolar heeft volgens de gemeente duidelijk gemaakt dat het bouwen en 25 jaar lang exploiteren van een zonnepark op de voorgestelde projectlocatie past binnen nationaal, provinciaal en gemeentelijk beleid en binnen de ruimtelijke structuur.

De huidige grondeigenaar is een gepensioneerde melkveehouder, die het perceel verpacht aan zijn opvolger. In overleg met beide partijen koopt TPSolar het perceel zodat de huidige pachter elders een beter grondstuk kan verwerven. Het perceel wordt momenteel gebruikt voor grasproductie voor eigen gebruik.

Wensen omwonenden
Rekening houdend met de wensen van omwonenden, gemeente en waterschap en de bestaande landschapskenmerken is een inrichtingsplan gemaakt. Hierbij zijn de 22.500 zonnepanelen optimaal gesitueerd. Het totale vermogen van het zonnepark is 9 megawattpiek.

TPSolar startte in september met de bouw van een zonnepark op de voormalige stortplaats Armhoede elders in Lochem. Dit zonnepark telt 23.000 zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Hoofdmagazijnier

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales representative

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!