Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ProRail start met bouw perronoverkapping van zonnepanelen bij station Delft Campus
© ProRail

ProRail start met bouw perronoverkapping van zonnepanelen bij station Delft Campus

ProRail start bij station Delft Campus met de bouw van een perronoverkapping van zonnepanelen. Het moet hiermee het eerste energieneutrale treinstation van Nederland worden.

Onder meer de liften, led-verlichting en kaartautomaten op dit station gaan volledig werken op zonne-energie van de innovatieve perronkap.

Aanbestedingen
Met behulp van een kraan plaatst ProRail dit weekend de 3 (dak)spanten die straks de perronkap dragen. De verwachting is dat de perronkap eind volgend jaar klaar is. Tot die tijd zijn de werkzaamheden live te volgen via de website van het spoorbedrijf.

ProRail maakte vorig jaar bekend moeite te hebben om leveranciers van zonnepanelen voor de daken van zijn stations te vinden. Omdat er bij recente aanbestedingen te weinig animo was om deel te nemen, startte men een marktconsultatie.

Geluidscherm
Bovendien werd afgelopen zomer bekend dat ProRail de nieuwe geluidschermen langs het spoor in America – in de gemeente Horst aan de Maas in Limburg – van zonnepanelen gaat voorzien. Dat zonnegeluidscherm wordt in 2021 gerealiseerd.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien Zonnepanelen, vaste baan - uitstekend salaris

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Eigenenergie.net zoekt:

S&O monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!