Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar koopt 85 miljoen vierkante meter glas voor zonnepanelen
© Trina Solar

Trina Solar koopt 85 miljoen vierkante meter glas voor zonnepanelen

De Chinese fabrikant Trina Solar heeft een contract gesloten met glasfabrikant Changzhou Almaden voor de levering van 85 miljoen vierkante meter glas voor zonnepanelen. Het contract loopt tot en met 2022.

Changzhou Almaden is niet alleen een van de grotere Chinese fabrikanten van glas voor zonnepanelen, maar heeft ook zelf een productiecapaciteit van 1,7 gigawattpiek voor zonnepanelen.

Tekort aan glas
Door een contract te sluiten met Changzhou Almaden hoopt Trina Solar een antwoord te hebben gevonden op het groeiende tekort aan glas voor zonnepanelen. Door het tekort aan glas kunnen Chinese fabrikanten van zonnepanelen in het vierde kwartaal niet aan de vraag voldoen. Diverse marktanalisten spreken over een wereldwijd tekort aan zonnepanelen tot 10 gigawattpiek.

LONGi, Jinko Solar, Trina Solar, JA Solar, Risen Energy en Canadian Solar vroegen de regering van China daarom eerder deze maand de beperkingen op de uitbreiding van de glasproductiecapaciteit te versoepelen.

270 miljoen euro
Volgens het contract koopt Trina Solar van 1 november 2020 tot 31 december 2022 in totaal 85 miljoen vierkante meter zonneglas van Changzhou Almaden. De geschatte totale contractwaarde is ongeveer 2,1 miljard yuan, grofweg 270 miljoen euro.

Het glas zal voornamelijk worden gebruikt voor de productie van de Vertex-zonnepanelen van Trina Solar. De zonnepanelen uit deze serie zijn gebaseerd op siliciumwafers van 210 bij 210 millimeter. De productiecapaciteit voor deze zonnepanelen bedraagt aan het einde van het jaar 10 gigawattpiek. Trina Solar wil zijn productiecapaciteit in 2021 verder uitbreiden naar 21 gigawattpiek en in 2022 zelfs naar 31 gigawattpiek.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
4BLUE zoekt:

Technical Support Medewerker

Fulltime (40 uur) - Wijchen
kWh People zoekt:

General Manager O&M PV

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!