Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kennemer Wonen neemt 35.000e zonnepaneel in gebruik
© Ecorus

Kennemer Wonen neemt 35.000e zonnepaneel in gebruik

Kennemer Wonen heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: de woningcorporatie heeft het 35.000e zonnepaneel in gebruik genomen. Inmiddels zijn meer dan 5.300 huurwoningen van zonnepanelen voorzien.

Kennemer Wonen verhuurt ruim 10.000 woningen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo en Uitgeest. Het 35.000e zonnepaneel werd geplaatst door directeur-bestuurder Dick Tromp. Tromp is per 1 oktober 2020 afgetreden als directeur-bestuurder bij de woningcorporatie, maar hij ging nog één keer het dak op vanwege de mijlpaal. Onder zijn leiding is Kennemer Wonen in 2016 gestart met het plaatsen van zonnepanelen op huurwoningen, zonder een huurverhoging aan de huurder te vragen.

1.500 woningen per jaar
In 2016 is Kennemer Wonen gestart om elk jaar 1.000 huurwoningen te voorzien van maximaal 8 zonnepanelen. Dit tempo is sinds vorig jaar opgevoerd naar 1.500 woningen per jaar.

Afgelopen voorjaar verlengden Kennemer Wonen en Ecorus Home bovendien hun samenwerking voor de komende 4 jaar. Daarmee worden op nog eens 6.000 woningen zonder huurverhoging zonnepanelen geplaatst. Op jaarbasis worden er namelijk 1.000 eengezinswoningen en 500 appartementen voorzien van zonnepanelen.

Als eerste
Ecorus verzorgt hierbij het gehele zonne-energietraject van a tot z. De woningen en appartementencomplexen waar de meeste energie te besparen valt, worden als eerst aangepakt. Iedere werkweek worden er gemiddeld 40 installaties verricht. Het plaatsen van een installatie met maximaal 8 zonnepanelen duurt meestal een halve dag. Huurders worden vroegtijdig geïnformeerd over wanneer zij aan de beurt zijn en wat zij kunnen verwachten.

Krista Walter is sinds 1 oktober 2020 de opvolger van Dick Tromp als directeur-bestuurder van Kennemer Wonen. Zij neemt ook het stokje over als het gaat om het verminderen van de CO2-uitstoot. ‘Het plaatsen van zonnepanelen past uitstekend bij de duurzaamheidsambities die we nastreven als corporatie. Dit jaar willen we gemiddeld energielabel A behalen voor onze huurwoningen. Daarmee lopen we flink voorop in de sector, maar we moeten ook wel, aangezien in 2050 alle woningen CO2-neutraal moeten zijn.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Adviseur/Projectbegeleider Energietransitie Gebouwen

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Wocozon zoekt:

Ervaren en ondernemende Projectmanager

Fulltime (40 uur) - Utrecht - De Meern
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!