logo
wvhj2023
foto: Ecorus | Kennemer Wonen
foto: Ecorus | Kennemer Wonen
14 mei 2019

Ecorus en Kennemer Wonen: jaarlijks 1.500 woningen van zonnepanelen voorzien

Ecorus en Kennemer Wonen gaan vanaf nu jaarlijks 1.500 huurwoningen van zonnepanelen voorzien. Kennemer Wonen bezit ruim 10.000 huurwoningen in Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo en Uitgeest.

In 2016 is Kennemer Wonen gestart om elk jaar 1.000 huurwoningen te voorzien van maximaal 8 zonnepanelen. Dit tempo wordt de komende jaren opgevoerd naar 1.500 woningen per jaar. Door op jaarbasis 1.000 eengezinswoningen en 500 appartementen te voorzien van zonnepanelen, zet Kennemer Wonen een volgende stap op het gebied van betaalbaarheid van huurwoningen voor de sociale doelgroep. 

Kennemer Wonen plaatst zonnepanelen op haar huurwoningen zonder huurverhoging. De huurders profiteren direct omdat de lagere energielasten zorgen voor lagere woonlasten. ‘Betaalbaarheid is een belangrijke drijfveer achter dit initiatief. Door de maandlasten op deze manier te verlagen, kunnen we echt iets betekenen voor onze huurders’, aldus Dick Tromp. Afhankelijk van de ruimte op het dak worden er sinds 2017 maximaal 8 zonnepanelen geplaatst. ‘Vorig jaar is, grotendeels door deze maatregel, 2 jaar eerder dan gepland het gemiddeld energielabel B behaald. En daarmee lopen we flink voorop in de sector. Dat willen we graag zo houden. Niet alleen om in 2020 al over een gemiddeld A-label te beschikken, maar ook met het oog op de toekomst waarin 2050 alle woningen CO2-neutraal moeten zijn.’

De komende 2 jaar verwacht Kennemer Wonen dus 3.000 woningen van zonnepanelen te voorzien. Bauke Bakker van  Ecorus: ‘Wij verzorgen hierbij het gehele zonne-energietraject van A tot Z.’ De woningen en appartementencomplexen waar de meeste energie te besparen valt, zijn het eerst aan de beurt. Gefaseerd worden de woningen eerst in kaart gebracht en daarna aangepakt. De verwachting is iedere werkweek gemiddeld 28 installaties te verrichten. Het plaatsen van een installatie met maximaal 8 zonnepanelen duurt gemiddeld 1 dag. Huurders worden vroegtijdig geïnformeerd over wanneer zij aan de beurt zijn en wat zij kunnen verwachten.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten