Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Mijlpaal VolkerWessels: 2.000e MorgenWonen-woning rolt uit de fabriek
© VolkerWessels

Mijlpaal VolkerWessels: 2.000e MorgenWonen-woning rolt uit de fabriek

VolkerWessels heeft een mijlpaal gevierd: de 2.000e woning die in 1 dag gebouwd wordt en nul-op-de-meter is, is uit de fabriek gerold. Het concept ‘MorgenWonen’ werd door het bouwbedrijf in 2014 geïntroduceerd.

In 2017 werd een tweede productielijn toegevoegd en anno 2020 worden dagelijks 2 nieuwe Nul-op-de-Meter (NOM-)woningen van MorgenWonen geassembleerd.

3 typen woningen
Door de industrialisatieslag is een oplossing gecreëerd voor het in de bouw ontstane tekort aan vakmanschap. Inmiddels zorgt de fabriek voor een continue bouwstroom van 440 woningen per jaar. De 2.000e woning wordt geplaatst in het nieuwbouwproject Hollandse Linde aan de Katenhorst in Ede. 

MorgenWonen begon in 2014 met 1 type woning die uit de fabriek vertrok, vandaag de dag bestaat het assortiment van MorgenWonen uit 3 verschillende typen woningen, waarmee op verschillende wijze kan worden gevarieerd.

Productie uitgebreid
VolkerWessels investeert de komende jaren opnieuw fors in productiefaciliteiten. De dit jaar op het Europark bij Coevorden geopende fabriek beslaat 10.000 vierkante meter op een terrein van 25.000 vierkante meter, is volledig gerobotiseerd en zal in 2021 verder worden uitgebreid.

Zo komt er ruimte voor de productie van een sociale huurwoning en neemt door verdere automatisering de flexibiliteit binnen het bouwsysteem toe. Daardoor wordt de prijslijst aangevuld met opties zoals een plat dak, een ruime uitbouw en een extra slaapkamer op zolder. 

De afgelopen 2 jaar is er hard gewerkt aan bouwtechnische aanpassingen om de woningen seriematig geschikt te maken voor Duitsland en Engeland. Dit is gelukt en nog dit jaar zullen de eerste projecten nabij Leipzig en Londen worden gerealiseerd.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
JansZon B.V. zoekt:

Projectleider Zonne-energie

32-40 uur - Amsterdam
SolarComfort zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!