Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
VolkerWessels start tweede productielijn meest duurzame pv-woningen van Nederland
(foto: VolkerWessels)

VolkerWessels start tweede productielijn meest duurzame pv-woningen van Nederland

VolkerWessels is gestart met een tweede productielijn van de duurzame MorgenWonen-huizen. De eerste ‘smallere’ MorgenWonen-woning met zonnepanelen is onlangs geassembleerd in Hendrik-Ido-Ambacht.

Deze nieuwe ‘in-een-dag-gebouwde-woning’ is met 5,40 meter iets minder breed dan de oorspronkelijke MorgenWonen-huizen van 5,70 meter en daardoor geschikt voor meer locaties als koop- en beleggershuurwoning en voor corporaties.

Inmiddels zijn er in Nederland al zo’n 600 MorgenWonen-koop- en huurwoningen geassembleerd. De woningen zijn bijzonder omdat ze binnen één dag op locatie in elkaar worden gezet. Twee weken later is de woning volledig afgewerkt en gestoffeerd. De MorgenWonen-huizen zijn ‘nul-op-de-meter’ woningen. Het orderboek is met 400, zowel brede als smallere, MorgenWonen-huizen goed gevuld. Ook internationaal is er interesse voor dit concept. In Duitsland worden later dit jaar de eerste 17 MorgenWonen-woningen geassembleerd.

Het dak is aan de meest zuidelijk gelegen zijde bekleed met zonnepanelen waarmee eigen energie wordt opwekt. De slimme meter geeft continu aan hoeveel energie er verbruikt én opgewekt wordt. 

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
VDH Solar Groothandel B.V. zoekt:

Allround magazijn medewerker

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude-Dorp, 239 PV, finlandlaan 1
EWiS zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Ede, 6716AA, Frankeneng 24A
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!