Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gent plaatst zonnepanelen op 17 stadsgebouwen
© Andrea Simon | Dreamstime.com

Gent plaatst zonnepanelen op 17 stadsgebouwen

De Vlaamse stad Gent breidt het aantal stadsgebouwen met zonnepanelen uit van 39 naar 56. Het aandeel van de elektriciteit die de stad uit zonnepanelen haalt, gaat daardoor van 7 naar 12 procent.

De Vlaamse stad Gent heeft afgelopen zomer zijn ontwerp van het Klimaatplan 3.0 gepresenteerd. De stad stelde daarbij te mikken op verdubbeling van het huidige aantal zonnepanelen tegen 2025 en formuleerde 6 actiepunten.

Standaard zonnepanelen

Nu worden er dus op 17 stadsgebouwen zonnepanelen geplaatst. Het gaat om 7 scholen en 3 kinderdagverblijven, 2 administratieve gebouwen, een woonzorgcentrum en 4 locaties voor sociale dienstverlening.

De investering kadert in de ambitie van de Stad Gent om binnen 5 jaar 30 procent van zijn elektriciteitsverbruik op te wekken via hernieuwbare energie. Het plaatsen van zonnepanelen op bestaande gebouwen is een belangrijk onderdeel van het plan om die doelstelling te bereiken. Ook bij nieuwe bouwprojecten worden standaard zonnepanelen of groendaken voorzien.

Samen met Gentenaars
Op dit moment bekijkt de stad met partner Energent of het mogelijk is om zonnepanelen op het dak van basisschool Het Spectrum te voorzien met behulp van investeringen van Gentenaars.

Gent gaat de komende maanden op zoek naar meer geschikte daken voor zonnepanelen om samen met Gentenaars in te investeren.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Senior Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Eendrachtsstraat 199, 1951 AX Velsen-Noord
VDH Solar Groothandel B.V. zoekt:

Administratief Medewerk(st)er

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, Finlandlaan 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!