Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nationaal Programma Regionale Energiestrategie lanceert energieparticipatie.nl
© KiesZon

Nationaal Programma Regionale Energiestrategie lanceert energieparticipatie.nl

Het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES) heeft de digitale leeromgeving energieparticipatie.nl gelanceerd om lokale participatie bij de realisatie van wind- en zonneparken te stimuleren.

In de 30 regio’s wordt volop gewerkt aan de plannen voor de opwekking van duurzame energie. Alle plannen en ambities worden vastgelegd in de Regionale Energiestrategieën (RES’en) waarvan de conceptversies inmiddels zijn opgeleverd.

Praktische tools
Energie Samen, de Natuur- en Milieufederaties, de NVDE, Holland Solar en NWEA presenteerden afgelopen mei al een Q&A – oftewel veelgestelde vragen en antwoorden – over participatie en lokaal eigendom bij wind- en zonneparken.

De online-leeromgeving van het NP RES borduurt hierop voort door kennis en informatie, maar ook praktijkvoorbeelden en praktische tools breed beschikbaar te maken. Het platform biedt informatie over alles wat van belang is bij het meepraten, meedenken en meedoen bij het opwekken van duurzame energie.

Bezoekers kunnen de meest recente kennis opdoen over de mogelijkheden, vormen en doelen van participatie bij duurzaam opwekken van energie. Die kennis helpt hen volgens het NP RES om weloverwogen keuzen te maken bij het inrichten van of deelnemen aan participatie. Ook kunnen zij kennis en ervaringen delen, zodat iedereen ervan kan leren.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
SolarComfort zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!