Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vattenfall Solar Team verbreekt werelduurrecord met zonneauto
© Vattenfall

Vattenfall Solar Team verbreekt werelduurrecord met zonneauto

Het Vattenfall Solar Team heeft dit weekend op Nederlandse bodem een nieuw werelduurrecord zonneracen neergezet. In 12 uur tijd reed zonnewagen Nuna Phoenix meer dan 924 kilometer.

Het oude duurrecord stond op naam van de Nuna 8s. Op 21 juni 2017 legde de zonnewagen in 12 uur tijd 882 kilometer af.

4 coureurs
Deelname aan een internationale race zit er dit jaar door het coronavirus niet in. Daarom ging het Vattenfall Solar Team in Lelystad met hun zelfgebouwde solar wagen Nuna Phoenix op jacht naar een nieuw werelduurrecord. Een bijzondere race, want de wereldrecordpoging zal de eerste, en misschien wel de enige, keer zijn dat Nuna Phoenix in actie te zien is.

De wereldrecordpoging vond plaats op het RDW-terrein. Om het wereldrecord te verbreken, moest Nuna Phoenix in 12 uur tijd minimaal 882 kilometer afleggen, meer dan 300 rondjes. De auto reed er uiteindelijk 328. Gedurende de dag wisselden 4 coureurs elkaar af, elk voor een ‘stint’ van 3 uur. Terwijl de coureurs van stoeltje ruilden, probeerden andere teamleden de zonnepanelen een beetje af te koelen door ze met plantenspuiten te besproeien.

Het team is gewend aan de tropische temperaturen van Australië, maar de on-Nederlandse omstandigheden stelden het team flink op de proef. ‘Door de hitte werd het asfalt een stuk zachter. In de bochten leken de teerstrepen net trekdrop’, vertelt coureur Mees, die de auto uiteindelijk over de finish reed.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider buitendienst (€ 4.000,00 - € 6.000,00)

Fulltime (40 uur) - Nederland
Youen BV zoekt:

Elektricien

Fulltime (40 uur) - 3861 RJ Nijkerk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!