Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nationaal Zonne-energie Fonds van start: Patronale Solar en Ecorus investeren 300 miljoen euro in zonne-energie
© NZF

Nationaal Zonne-energie Fonds van start: Patronale Solar en Ecorus investeren 300 miljoen euro in zonne-energie

Investeringsfonds Patronale Solar en Ecorus hebben het Nationaal Zonne-energie Fonds (NZF) opgericht. De 2 bedrijven maken via het fonds 300 miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van zonne-energieprojecten.

Patronale Solar, een dochterbedrijf van de Belgische levensverzekeraar Patronale Life, en Ecorus willen via het fonds projectontwikkelaars een snel, solide en transparant aankoopproces aanbieden inclusief de beste financieringsvoorwaarden. Kopen om weer door te verkopen, past daarbij niet in de ‘buy, build & hold’-strategie van het Nationaal Zonne-energie Fonds. Het NZF stelt in Nederland het voortouw te nemen en Nederland op de kaart te willen zetten als zonne-energieland.

Potentieel benutten
'We zijn erg verheugd met deze samenwerking, want we zien in dit partnerschap een unieke krachtenbundeling om daarmee een nog actievere bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen van Nederland’, aldus Philippe Vanhoef, mede-oprichter NZF en partner bij Ecorus. 'Er is weliswaar een groot potentieel aan nog te bouwen zonnestroom in Nederland. Maar willen we de doelen uit het Klimaatakkoord ook halen, dan zullen we dit potentieel ook echt moeten gaan benutten. En dat betekent uitvoeren en versnellen. Met onze sterke financiële partner wordt dit nu mogelijk.’

Het NZF investeert in zonne-energieprojecten nadat ze ontwikkeld zijn en in de fase verkeren waarin financiering nodig is om de projecten daadwerkelijk te realiseren. Het fonds heeft dus 300 miljoen euro ter beschikking om te investeren in Nederlandse zonne-energieprojecten. Het fonds heeft daarbij geen funding nodig van derde beleggers.

 

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Straightforward zoekt:

Inspecteur PV-projecten (landelijk)

Fulltime (40 uur) - Urmond, 6129 EL, 49
Boss Energy Consulting zoekt:

Site Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!