Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vikram Solar wil in fabriek India 3 gigawattpiek zonnecellen en zonnepanelen produceren

Vikram Solar wil in fabriek India 3 gigawattpiek zonnecellen en zonnepanelen produceren

Vikram Solar gaat 726 miljoen dollar investeren in een nieuwe, verticaal geïntegreerde pv-fabriek. Op de locatie wil het bedrijf jaarlijks 3 gigawattpiek wafers, zonnecellen en zonnepanelen produceren.

Het bedrijf gaat de fabriek bouwen in de zuidelijke provincie Tamil Nadu. De fabriek zou in fasen in gebruik genomen worden en binnen 5 jaar volledig operationeel moeten zijn.

Importheffingen
De regering van premier Narendra Modi wil de lokale productie van zonnecellen en zonnepanelen stimuleren om de ambitieuze groeiplannen voor de uitbreiding van de capaciteit voor hernieuwbare energie te realiseren. Die moet in het komende decennium namelijk toenemen tot 450 gigawatt(piek). Daarbij zou het in 2022 al om 100 gigawattpiek zonne-energie gaan.

De inspanningen maken deel uit van een bredere campagne van de regering om de import van buitenlandse producten te verminderen en de binnenlandse industrie te stimuleren om banen te genereren en de economie nieuw leven in te blazen. Om investeerders te lokken, heeft het ministerie van Hernieuwbare Energie importheffingen voorgesteld voor de invoer van zonnecellen en zonnepanelen om bedrijven te helpen concurreren met goedkopere import. Het voorstel komt te midden van de recente spanningen aan de grens met China, dat bijna 80 procent van de Indiase zonnepanelen levert.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!