Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
India wil importheffing invoeren op zonnepanelen en omvormers

India wil importheffing invoeren op zonnepanelen en omvormers

India wil importheffingen invoeren op zonnecellen, zonnepanelen en omvormers. De heffingen moeten in augustus van kracht worden als onderdeel van een poging om buitenlandse aankopen te beteugelen.

India kent op dit moment geen importheffingen voor zonne-energieproducten, waarvan de meeste uit China komen, om de doelstelling van premier Narendra Modi te halen om tegen 2022 100 gigawattpiek aan zonne-energie te installeren.

Impasse
De invoerbelasting van 20 tot 25 procent voor zonnepanelen en van 15 procent voor zonnepanelen dient ter vervangen van de vrijwaringsplicht. Deze verloopt in juli en dient momenteel ter bescherming van de lokale industrie. ‘In het tweede jaar willen we een belasting van 40 procent heffen op zonnepanelen’, aldus minister van Energie Raj Kumar Singh. ‘Voor zonnecellen bedraagt de heffing in het tweede jaar 25 procent.

Sinds mei lopen de spanningen tussen India en buurland China op. Soldaten uit de nucleair bewapende landen vochten deze maand na een wekenlange impasse met stenen, metalen staven en houten knuppels in de Galwan-vallei. Grote Indiase handelaren hebben opgeroepen tot een boycot van Chinese goederen, terwijl sommige brancheorganisaties en belanghebbenden stellen dat dit misschien niet haalbaar is.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider Duurzame Energie

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!