logo
wvhj2023
© Solease
© Solease
7 juli 2020

Doe-het-zelfketen Praxis gaat zonnepanelen verkopen en verhuren

Doe-het-zelfketen Praxis start per direct met het verkopen en verhuren van zonnepanelen. Voor deze nieuwe dienst in zijn bouwmarkten gaat Praxis samenwerken met Solease.

Praxis heeft bijna 5.000 medewerkers werkzaam in voornamelijk 194 winkels, inclusief Praxis Megastores, Praxis Megastores & Tuin en 10 winkels volgens het stadsconcept Praxis City.

Solease
Corine Duchenne, algemeen directeur Praxis, stelt een grote vraag naar zonne-energie te zien: 'We merken dat de vraag naar zonnepanelen onder klanten steeds groter wordt. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, zijn we een samenwerking gestart met Solease. In Solease hebben wij een partner gevonden die zonne-energie toegankelijk maakt voor alle klanten. Door het aanbieden van verhuur van zonnepanelen valt namelijk de financiële drempel van aankoop weg. Hierdoor zijn zonnepanelen bereikbaar voor iedereen. Met de verhuur en verkoop van zonnepanelen speelt Praxis ook in op de trend waarbij steeds meer consumenten hun huis willen verduurzamen.'

Brico
Doe-het-zelfmarkt Brico – marktleider in België en onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als Praxis – startte vorig jaar in België al met het verkopen en verhuren van zonnepanelen via een samenwerking met Earth. Dit initiatief krijgt nu dus navolging in Nederland.

Pierre Vermeulen, chief executive officer en oprichter van Solease over de samenwerking met Praxis: 'Door deze samenwerking kunnen we nog meer geschikte daken voorzien van zonnepanelen met een laagdrempelig abonnementsmodel. Iedereen die bezig is met het verduurzamen van zijn woning en zonnepanelen overweegt, kan gebruikmaken van de extra service op de website van Praxis. Het dak wordt dan gratis en vrijblijvend beoordeeld op geschiktheid en capaciteit door onze solar experts.'

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten