Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BAM gaat nieuw dak van voetbalstadion AZ bouwen
© ZJA

BAM gaat nieuw dak van voetbalstadion AZ bouwen

ALKMAAR- AZ heeft een akkoord bereikt met BAM Bouw en Techniek over het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Inmiddels is gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Of er zonnepanelen komen is onbekend.

Onlangs werd definitief bevestigd dat het dak van het AFAS Stadion van voetbalclub AZ niet is ingestort door de aanwezigheid van zonnepanelen. Dat concludeerde Royal HaskoningDHV toen de organisatie het onderzoek naar het ingestorte dak afrondde.

Dak 4 meter langer
Het nieuwe dak is ontworpen door het bureau ZJA en wordt aan alle zijden 4 meter langer richting het veld. Hierdoor zal het stadion de supporters meer comfort bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten worden bovendien vervangen door led-verlichting in de dakrand.

BAM voert de werkzaamheden uit in samenwerking met ASK Romein dat gespecialiseerd is in staalbouw. De werkzaamheden worden binnenkort gestart en zullen ook plaatsvinden tijdens de eerste seizoenshelft. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion.

Komst zonnepanelen onbekend
‘Dit akkoord betekent dat de plannen voor het nieuwe dak ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden’, reageert AZ’s algemeen directeur Robert Eenhoorn. ‘Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit. We bieden onze fans een veilig, comfortabel en innovatief stadion.’

AZ maakte de komst van het nieuwe stadiondak middels onderstaande video bekend.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Accountmanager O&M

32-40 uur - Den Bosch
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!