Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KIWA introduceert richtlijn en certificering voor natuurinclusieve zonneparken
© Leafteasers

KIWA introduceert richtlijn en certificering voor natuurinclusieve zonneparken

KIWA heeft de beoordelingsrichtlijn (BRL) K11007 voor natuurinclusieve zonneparken. Als onderdeel van de richtlijn geeft het bedrijf ook Nature Inclusive Solar Park (NISP-)certificaten uit aan projectontwikkelaars.

KIWA heeft de richtlijn en certificering ontwikkeld in samenwerking met Leafteasers. Bedrijven met een NISP-certificaat kunnen volgens de 2 bedrijven aantonen dat zij op een verantwoorde wijze omgaan met de aanleg van zonneparken. NISP sluit dan ook aan bij de Gedragscode Zon op land. Deze gedragscode is geïnitieerd door Holland Solar en medeondertekend door Energie Samen, Greenpeace, Milieudefensie, Natuur & Milieu, de Natuur en Milieufederaties, Natuurmonumenten, NLVOW en Vogelbescherming Nederland.

Landbouw- of veeteeltgebied
De ontwikkelaars van zonneparken kunnen in aanmerking komen voor een NISP-organisatiecertificaat.  Een NISP-zonnepark dient op voormalig of huidig landbouw- of veeteeltgebied gerealiseerd te worden. Heeft een projectontwikkelaar een NISP-certificaat behaald, dan kan een door hem gerealiseerd zonnepark een NISP-certificaat ontvangen.

Bij de realisatie van een NISP-zonnepark wordt rekening gehouden met biodiversiteit en ecosystemen. Bij zo’n natuurinclusief zonnepark zijn alle fasen, van ontwerp en bouw tot beheer en uiteindelijke ruiming, ondergebracht in een verantwoorde, gedocumenteerde aanpak.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
Solaris Industria zoekt:

Accountmanager Solar

kWh People zoekt voor Solaris Industria een Accountmanager
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!