Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wiebes geeft Agentschap Telecom geld voor afbouw salderingsregeling voor zonnepanelen
© Rijksoverheid

Wiebes geeft Agentschap Telecom geld voor afbouw salderingsregeling voor zonnepanelen

Het Agentschap Telecom krijgt in de periode 2020-2024 extra financiële middelen voor de taken die het agentschap uit moet voeren in het kader van de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen.

Dat blijkt uit de wijziging van de begrotingsstaten van het ministerie van Economische Zaken die minister Wiebes, samenhangende met de Voorjaarsnota, naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. ‘De afbouw van de salderingsregeling brengt uitvoeringskosten met zich mee voor het Agentschap Telecom. Hiervoor wordt in totaal 21 miljoen euro gereserveerd in de jaren 2020 tot en met 2024’, is te lezen in het wijzigingsvoorstel van de minister.

Meetinrichting
De minister maakte afgelopen maart bekend dat zonnepaneeleigenaren in het kader van de afbouw van de salderingsregeling vanaf 2023 voor een steeds groter deel van de met hun zonnepanelen opgewekte stroom een ‘redelijke vergoeding’ van hun energieleverancier krijgen, te weten 80 procent van het door de kleinverbruiker afgesproken leveringstarief met de energieleverancier.

Voor de afbouw van de salderingsregeling is het nodig dat alle kleinverbruikers een meetinrichting hebben die de afname en invoeding van elektriciteit op het net apart kan meten. Het wordt daarom verplicht dat kleinverbruikers een dergelijke meetinrichting hebben. Vermoedelijk krijgt het Agentschap Telecom een toezichttaak op dit domein.

Jaarplan
Zo schreef het Agentschap Telecom dit jaar in zijn jaarplan nog het volgende over slimme meters: ‘De digitale transitie is tevens een randvoorwaarde voor een succesvolle energietransitie. Om decentraal energie op te wekken, te distribueren en te verrekenen is veel rekenkracht en datacommunicatie nodig. Maar ook andersom is er een grote afhankelijkheid. Om een duurzame, toekomstvaste en groenere samenleving te maken, moeten energie en digitale transitie hand in hand gaan. Voor ons betekent dit voor 2020 de volgende aandachtspunten : de mogelijk negatieve effecten beheersen, zoals storingen door zonnepanelen op vitale communicatiesystemen. En het scheppen van de juiste randvoorwaarden zoals betrouwbare energiemetingen te borgen met warmtemeters en slimme meters.’

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

PV Engineer

Fulltime (40 uur) - Nijmegen
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

32-40 uur - Noord Brabant
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!