Solar Magazine - Nieuw zonnepaneel van Trina Solar heeft vermogen van 515,8 wattpiek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw zonnepaneel van Trina Solar heeft vermogen van 515,8 wattpiek
© Trina Solar

Nieuw zonnepaneel van Trina Solar heeft vermogen van 515,8 wattpiek

Trina Solar meldt dat zijn nieuwe bifaciale zonnepaneel Vertex een recordvermogen van 515,8 wattpiek heeft bereikt. TÜV Rheinland heeft het record voor het zonnepaneel na onafhankelijk onderzoek bevestigd.

Trina Solar kondigde eind maart te starten met de massaproductie voor zonnepanelen van 500 wattpiek, te weten de Duomax V, de Tallmax V en de Vertex, die alle gemaakt worden met wafers van 210 millimeter.

150 zonnecellen
Voor de Vertex-zonnepanelen is nu dus zelfs een vermogen behaald van ruim boven de 500 wattpiek. Trina Solar heeft er ook bij dit type pv-module voor gekozen om de zonnecellen in drieën te snijden. Hierdoor tellen de zonnepanelen 150 een derde zonnecellen. Verder zijn de zonnepanelen dubbelzijdig en zijn het zogenaamde glas-glaszonnepanelen.

Het Vertex-zonnepaneel heeft nu de International Electrotechnical Commission (IEC-)testen van TÜV Rheinland doorstaan. Daardoor voldoen de zonnepanelen aan de ontwerpclassificatie IEC 61215 en veiligheidskwalificatie IEC 61730.

600 wattpiek in zicht
Yin Rongfang, vice general manager bij Trina Solar, stelt dat zonnepanelen van 600 wattpiek nu voor het bedrijf in zicht zijn. ‘Met de ontwikkeling en verbetering van de industriële keten, vooral de verbetering van de capaciteit van de glasaanvoer, kan het toevoegen van nog een kolom zonnecellen aan het bestaande zonnepaneelontwerp met 5 kolommen het vermogen van de Vertex-module verhogen tot meer dan 600 wattpiek. Dit is de richting en het pad voor de iteratieve ontwikkeling van zonnepanelen, wat de voortdurende daling van de balance-of-systemkosten en levelized cost of energy van pv-systemen verder zal stimuleren.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien

32-40 uur - Provincie Utrecht
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!