logo
wvhj2023
© Trina Solar
© Trina Solar
23 maart 2020

Trina Solar kondigt massaproductie aan voor zonnepanelen van 500 wattpiek

Trina Solar meldt dit jaar een productiecapaciteit te bereiken van 5,5 gigawattpiek voor de zonnepanelen Duomax V en Tallmax V. Het bedrijf heeft een pilotproductielijn voor de massaproductie in gebruik genomen.

De Chinese fabrikant maakte afgelopen februari de komst van de nieuwe zonnepanelen bekend die zijn gemaakt met monokristallijne perc-zonnecellen op basis van wafers van 210 millimeter. Door deze grotere wafers en zonnecellen is het volgens de fabrikant mogelijk om zonnepanelen te produceren met een vermogen van meer dan 500 wattpiek en een module-efficiëntie van 21 procent.

Productiecapaciteit naar 5,5 gigawattpiek
De V-serie zonnepanelen zijn er in 2 versies: de bifaciale glas-glasmodule Duomax V en de ‘standaard’-backsheetmodule Tallmax V. Waar veel fabrikanten met kleinere wafers kiezen voor halve zonnecellen, heeft Trina Solar gekozen om de zonnecellen in drieën te snijden. Hierdoor tellen de zonnepanelen 150 zonnecellen.

Yin Rongfang, vicegeneral manager en executive vicepresident van Trina Solar, over de huidige status van de zonnepanelen: ‘De pv-modules van deze V-serie van 500+ wattpiek zijn het resultaat van technologische verbeteringen aan het productieproces in combinatie met onze opgebouwde ervaring in vele aspecten van het end-to-endproces, inclusief productintegratie en de downstreamrealisatie van pv-systemen. De succesvolle pilotlijn voor de massaproductie van de V-serie heeft een solide basis gelegd voor de capaciteitsuitbreiding naar 5,5 gigawattpiek in 2020. Daarmee leiden we de wereldwijde pv-industrie naar het solar 5.0-tijdperk en creëren een “win-winmarkt” voor ultrahoog-efficiënte zonnepanelen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten