Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar kondigt massaproductie aan voor zonnepanelen van 500 wattpiek
© Trina Solar

Trina Solar kondigt massaproductie aan voor zonnepanelen van 500 wattpiek

Trina Solar meldt dit jaar een productiecapaciteit te bereiken van 5,5 gigawattpiek voor de zonnepanelen Duomax V en Tallmax V. Het bedrijf heeft een pilotproductielijn voor de massaproductie in gebruik genomen.

De Chinese fabrikant maakte afgelopen februari de komst van de nieuwe zonnepanelen bekend die zijn gemaakt met monokristallijne perc-zonnecellen op basis van wafers van 210 millimeter. Door deze grotere wafers en zonnecellen is het volgens de fabrikant mogelijk om zonnepanelen te produceren met een vermogen van meer dan 500 wattpiek en een module-efficiëntie van 21 procent.

Productiecapaciteit naar 5,5 gigawattpiek
De V-serie zonnepanelen zijn er in 2 versies: de bifaciale glas-glasmodule Duomax V en de ‘standaard’-backsheetmodule Tallmax V. Waar veel fabrikanten met kleinere wafers kiezen voor halve zonnecellen, heeft Trina Solar gekozen om de zonnecellen in drieën te snijden. Hierdoor tellen de zonnepanelen 150 zonnecellen.

Yin Rongfang, vicegeneral manager en executive vicepresident van Trina Solar, over de huidige status van de zonnepanelen: ‘De pv-modules van deze V-serie van 500+ wattpiek zijn het resultaat van technologische verbeteringen aan het productieproces in combinatie met onze opgebouwde ervaring in vele aspecten van het end-to-endproces, inclusief productintegratie en de downstreamrealisatie van pv-systemen. De succesvolle pilotlijn voor de massaproductie van de V-serie heeft een solide basis gelegd voor de capaciteitsuitbreiding naar 5,5 gigawattpiek in 2020. Daarmee leiden we de wereldwijde pv-industrie naar het solar 5.0-tijdperk en creëren een “win-winmarkt” voor ultrahoog-efficiënte zonnepanelen.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Junior Consultant Financiering

ECONNETIC zoekt een Junior Consultant Financiering
32-40 uur • Driebergen-Rijsenburg
Janszon zoekt:

Service en Onderhoud medewerker zonne-energie

Janszon zoekt een coördinator Service en Onderhoud zonne-energie in Amsterdam
24-40 uur • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!