Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
NVDE en Holland Solar willen extra subsidie voor warmtepompen en zonneboilers vanwege coronacrisis
© HRsolar

NVDE en Holland Solar willen extra subsidie voor warmtepompen en zonneboilers vanwege coronacrisis

De NVDE en Holland Solar vragen de Rijksoverheid om bovenop de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) een extra subsidie beschikbaar te stellen voor isolatie, zonneboilers en warmtepompen.

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) meldde op basis van een inventarisatie onder haar leden dat bij 2 op de 3 bedrijven die actief zijn in duurzame-energieprojecten stilvallen door de uitbraak van het COVID-19-virus.

Praktische maatregelen
Uit een tweede enquête van de NVDE blijkt dat bijna alle bedrijven een licht tot zeer groot negatief effect op de klimaatdoelen verwachten. De belangrijkste redenen zijn het wegvallen van de vraag en het stagneren van projecten. Met snelle maatregelen kan de duurzame-energiesector volgens de NVDE aan de slag blijven.

‘De regering pleit voor het combineren van economisch herstel met de energietransitie en neemt ook tal van praktische maatregelen’, aldus NVDE-directeur Olof van der Gaag. ‘De NVDE is daar blij mee en wil dat graag ondersteunen en versterken.’

Extra subsidie: ‘snelle beslissersbonus’
De organisatie presenteert – samen met haar leden en aangesloten brancheorganisaties zoals Holland Solar en de Vereniging Warmtepompen – om die reden een reeks voorstellen die de energietransitie en het economisch herstel kunnen versnellen.

De NVDE stelt voor om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) te versimpelen. Bewoners zijn nu verplicht om 2 maatregelen te nemen om subsidie te krijgen. ‘Wij stellen voor om die eis tijdelijk te laten vallen, omdat elke maatregel telt en omdat de isolatiesector merkt dat de omzet door coronaonzekerheid zeer fors terugloopt. Dit helpt om de drempel voor verduurzaming te verlagen.

Daarnaast stelt de organisatie voor om eenmalig een ‘snelle beslissersbonus’ in te voeren voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers. Iedereen die voor 1 juli 2020 een offerte tekent en voor september uit laat voeren, krijgt dan een extra premie boven op de bestaande  subsidiemogelijkheden voor particulieren en het midden- en kleinbedrijf via de ISDE. Ook woningcorporaties zouden een ‘snelle-actie-bonus’ moeten krijgen. Woningcorporaties die nog voor 1 juli extra klussen voor verduurzaming in de markt zetten, krijgen bijvoorbeeld korting op de verhuurdersheffing.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
TechCaps (Xaam) zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

Ben jij toe aan een nieuwe technische uitdaging? Wil jij helpen om Nederland te verduurzamen? Heb jij al werkervaring als PV Engineer? Reageer dan op nu de vacature AC Engineer Zonnepanelen bij Xaam! Wat ga jij doen? Als PV-Engineer ben je...
Fulltime (40 uur) - Bladel, Steenslag 1, 5531 MC
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Management Assistent / HR Medewerker

Ben je op zoek naar een leuke baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een veelzijdige  Management Assistent / HR Medewerker...
<24 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!