Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla ontslaat vanwege coronacrisis niet-essentiële medewerkers en verlaagt salarissen
© Tesla

Tesla ontslaat vanwege coronacrisis niet-essentiële medewerkers en verlaagt salarissen

Tesla ontslaat vanwege de gevolgen van het coronavirus alle niet-essentiële medewerkers en verlaagt de salarissen van al het personeel in zijn fabrieken in de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Reuters.

Tesla legde vanwege de uitbraak van het coronavirus de productie in 2 van zijn 3 fabrieken in de Verenigde Staten stil. Daarmee ligt de productie van zonnepanelen, zonnedakpannen en voor een deel van elektrische auto’s stil. 

Productie hervatten op 4 mei
Tesla zou verder van plan zijn de normale activiteiten op 4 mei weer te hervatten. Het bedrijf heeft in een e-mail aan zijn medewerkers medegedeeld dat de beslissingen onderdeel zijn van een bredere inspanning om de kosten te beheersen en langetermijnplannen te realiseren.

Het salaris voor werknemers van Tesla wordt vanaf 13 april verlaagd en de bezuinigingen blijven tot het einde van het tweede kwartaal van kracht, aldus de e-mail. De pandemie van het coronavirus heeft namelijk de Amerikaanse vraag naar auto’s verlaagd en verschillende andere autofabrikanten ook al gedwongen om Amerikaanse arbeiders te ontslaan.

10 tot 30 procent salarisverlaging
In de Verenigde Staten wordt het salaris van werknemers met 10 procent verlaagd, dat van bestuurders met 20 procent en dat van vicepresidenten met 30 procent. In het buitenland zullen vergelijkbare salarisverlagingen worden doorgevoerd.

Werknemers die niet vanuit huis kunnen werken en niet zijn toegewezen aan ‘kritiek werk in fabrieken’ zullen worden ontslagen, waarbij werknemers hun voordelen voor de Amerikaanse gezondheidszorg wel blijven behouden totdat de productie wordt hervat.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Praktijkopleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Bosch & van Rijn zoekt:

Operationeel Directeur

Fulltime (40 uur) - 3533 JG Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!