Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla ontslaat vanwege coronacrisis niet-essentiële medewerkers en verlaagt salarissen
© Tesla

Tesla ontslaat vanwege coronacrisis niet-essentiële medewerkers en verlaagt salarissen

Tesla ontslaat vanwege de gevolgen van het coronavirus alle niet-essentiële medewerkers en verlaagt de salarissen van al het personeel in zijn fabrieken in de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Reuters.

Tesla legde vanwege de uitbraak van het coronavirus de productie in 2 van zijn 3 fabrieken in de Verenigde Staten stil. Daarmee ligt de productie van zonnepanelen, zonnedakpannen en voor een deel van elektrische auto’s stil. 

Productie hervatten op 4 mei
Tesla zou verder van plan zijn de normale activiteiten op 4 mei weer te hervatten. Het bedrijf heeft in een e-mail aan zijn medewerkers medegedeeld dat de beslissingen onderdeel zijn van een bredere inspanning om de kosten te beheersen en langetermijnplannen te realiseren.

Het salaris voor werknemers van Tesla wordt vanaf 13 april verlaagd en de bezuinigingen blijven tot het einde van het tweede kwartaal van kracht, aldus de e-mail. De pandemie van het coronavirus heeft namelijk de Amerikaanse vraag naar auto’s verlaagd en verschillende andere autofabrikanten ook al gedwongen om Amerikaanse arbeiders te ontslaan.

10 tot 30 procent salarisverlaging
In de Verenigde Staten wordt het salaris van werknemers met 10 procent verlaagd, dat van bestuurders met 20 procent en dat van vicepresidenten met 30 procent. In het buitenland zullen vergelijkbare salarisverlagingen worden doorgevoerd.

Werknemers die niet vanuit huis kunnen werken en niet zijn toegewezen aan ‘kritiek werk in fabrieken’ zullen worden ontslagen, waarbij werknemers hun voordelen voor de Amerikaanse gezondheidszorg wel blijven behouden totdat de productie wordt hervat.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Zonnegilde B.V. zoekt:

Uitvoerder PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!