logo
wvhj2023
© J P | Dreamstime.com
© J P | Dreamstime.com
7 april 2020

Eneco koopt na tender Energiepark Pottendijk

Eneco heeft het felbevochten Energiepark Pottendijk gekocht. Eigenaar Jeroen Deddens heeft na een tender met het energiebedrijf overeenstemming bereikt over de overdracht.

Dankzij deze overeenkomst neemt Eneco de verdere ontwikkeling en realisatie van Energiepark Pottendijk over. Om het energiepark werd eerder in de rechtbank fel gestreden. Enexis verloor vorig jaar namelijk een rechtszaak waardoor de netbeheerder verplicht werd voor het windpark en de 2 zonneakkers die onderdeel zijn van het energiepark een netaansluiting te leveren.

Last onder dwangsom
In hoger beroep heeft Enexis afgelopen januari van de rechtbank Oost-Brabant zelfs een last onder dwangsom opgelegd gekregen van 25.000 euro voor ieder(e) (dag)deel dat de netbeheerder geen netaansluiting zonder transportbeperking aanbiedt aan Pottendijk.

Energiepark Pottendijk bestaat uit een windpark van 12 tot 14 windturbines en 35,5 hectare aan zonnepanelen. In totaal zal het energiepark circa 100 megawatt(piek) aan opgesteld vermogen realiseren.

Tender
Deddens is tijdens de verkoop begeleid door Pondera en advocatenkantoor HVG Law om de verkoop van Energiepark Pottendijk te regelen via een uitgebreide tender. Pondera heeft verschillende potentiële kopers uitgenodigd om een aanbieding uit te brengen voor de koop van het energiepark. Eneco is uit dit proces als koper geselecteerd. Pondera zal Eneco verder ondersteunen met de uitvoeringsvergunningen en permit management voor de realisatie van het energiepark.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten