Solar Magazine - Eneco koopt na tender Energiepark Pottendijk
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eneco koopt na tender Energiepark Pottendijk
© J P | Dreamstime.com

Eneco koopt na tender Energiepark Pottendijk

Eneco heeft het felbevochten Energiepark Pottendijk gekocht. Eigenaar Jeroen Deddens heeft na een tender met het energiebedrijf overeenstemming bereikt over de overdracht.

Dankzij deze overeenkomst neemt Eneco de verdere ontwikkeling en realisatie van Energiepark Pottendijk over. Om het energiepark werd eerder in de rechtbank fel gestreden. Enexis verloor vorig jaar namelijk een rechtszaak waardoor de netbeheerder verplicht werd voor het windpark en de 2 zonneakkers die onderdeel zijn van het energiepark een netaansluiting te leveren.

Last onder dwangsom
In hoger beroep heeft Enexis afgelopen januari van de rechtbank Oost-Brabant zelfs een last onder dwangsom opgelegd gekregen van 25.000 euro voor ieder(e) (dag)deel dat de netbeheerder geen netaansluiting zonder transportbeperking aanbiedt aan Pottendijk.

Energiepark Pottendijk bestaat uit een windpark van 12 tot 14 windturbines en 35,5 hectare aan zonnepanelen. In totaal zal het energiepark circa 100 megawatt(piek) aan opgesteld vermogen realiseren.

Tender
Deddens is tijdens de verkoop begeleid door Pondera en advocatenkantoor HVG Law om de verkoop van Energiepark Pottendijk te regelen via een uitgebreide tender. Pondera heeft verschillende potentiële kopers uitgenodigd om een aanbieding uit te brengen voor de koop van het energiepark. Eneco is uit dit proces als koper geselecteerd. Pondera zal Eneco verder ondersteunen met de uitvoeringsvergunningen en permit management voor de realisatie van het energiepark.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Sunconnect B.V. zoekt:

Duurzaamheidsadviseur

Fulltime (40 uur) - Oudkarspel
Kremer Techniek zoekt:

PV Monteur

Fulltime (40 uur) - ‘s-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!