Solar Magazine - Eneco koopt na tender Energiepark Pottendijk
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eneco koopt na tender Energiepark Pottendijk
© J P | Dreamstime.com

Eneco koopt na tender Energiepark Pottendijk

Eneco heeft het felbevochten Energiepark Pottendijk gekocht. Eigenaar Jeroen Deddens heeft na een tender met het energiebedrijf overeenstemming bereikt over de overdracht.

Dankzij deze overeenkomst neemt Eneco de verdere ontwikkeling en realisatie van Energiepark Pottendijk over. Om het energiepark werd eerder in de rechtbank fel gestreden. Enexis verloor vorig jaar namelijk een rechtszaak waardoor de netbeheerder verplicht werd voor het windpark en de 2 zonneakkers die onderdeel zijn van het energiepark een netaansluiting te leveren.

Last onder dwangsom
In hoger beroep heeft Enexis afgelopen januari van de rechtbank Oost-Brabant zelfs een last onder dwangsom opgelegd gekregen van 25.000 euro voor ieder(e) (dag)deel dat de netbeheerder geen netaansluiting zonder transportbeperking aanbiedt aan Pottendijk.

Energiepark Pottendijk bestaat uit een windpark van 12 tot 14 windturbines en 35,5 hectare aan zonnepanelen. In totaal zal het energiepark circa 100 megawatt(piek) aan opgesteld vermogen realiseren.

Tender
Deddens is tijdens de verkoop begeleid door Pondera en advocatenkantoor HVG Law om de verkoop van Energiepark Pottendijk te regelen via een uitgebreide tender. Pondera heeft verschillende potentiële kopers uitgenodigd om een aanbieding uit te brengen voor de koop van het energiepark. Eneco is uit dit proces als koper geselecteerd. Pondera zal Eneco verder ondersteunen met de uitvoeringsvergunningen en permit management voor de realisatie van het energiepark.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Account Manager

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Junior Account Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!