Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
400 hectare grote visserij neemt 260 megawattpiek drijvende zonnepanelen in gebruik
© Huawei

400 hectare grote visserij neemt 260 megawattpiek drijvende zonnepanelen in gebruik

In China heeft CGN New Energy Holding een subsidievrij drijvend zonnepark van 260 megawattpiek in gebruik genomen. Het is gerealiseerd bij een 400 hectare grote visserij in Dangtu County van de stad Ma’anshan.

Het zonnepark in de provincie Anhui levert sinds eind 2019 zonnestroom tegen een prijs van 5 dollarcent per kilowattuur. China General Nuclear Power Corporation (CGN) en omvormerfabrikant Huawei stellen dat het project een nieuwe fase in de hoogwaardige en grootschalige ontwikkeling van zonne-energie markeert. De integratie van visserij en energieopwekking maximaliseert volgens de betrokken partijen de winst.

Vergroening
Het drijvende zonnepark was een van de eerste subsidieloze pv-projecten die in 2019 door de National Development and Reform Commission (NDRC) zijn goedgekeurd.

Om de bezorgdheid over het uiterlijk en het bedieningsgemak in de toekomst weg te nemen, gebruikt het pv-project een bovengronds platform – gebouwd op 88.866 palen – waarop alle zonnepanelen en omvormers zijn geplaatst. Tijdens de constructie en exploitatie van het project wordt veel aandacht besteed aan milieubescherming. Het Dangtu-project streeft actieve milieumonitoring en vergroening plaats. Daarmee is het volgens de betrokkenen een van de belangrijkste ecologische pv-centrales van China.

Kunstmatige intelligentie
Het project maakt gebruik van de Huawei FusionSolar Smart PV-oplossing. In het project is gebruikgemaakt van de Huawei SUN2000-omvormers waarmee iedere 1 megawattpiek aan zonnepanelen over 80 maximum power point trackers (mppt’s) beschikt. Dit minimaliseert de impact van mismatches tussen zonnepanelen door schaduw, onjuiste oriëntatie en andere factoren. Momenteel is de energieopbrengst van de pv-installatie volgens Huawei hierdoor met meer dan 3 procent gestegen.

In het project wordt de AI Boost Smart I-V Curve Diagnosis 3.0 gebruikt. Hiermee wordt kunstmatige intelligentie (AI-)technologie gebruikt: door het zelflerende vermogen verzamelt de oplossing ervaring en optimaliseert het foutmodellen. Het duurt daarbij 15 minuten om een pv-installatie van 100 megawattpiek te scannen en automatisch een detectierapport te genereren met 14 soorten fouten.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Sales Manager C&I

SolarEdge is searching for a Sales Manager C&I
Fulltime • Nederland
kWh People zoekt:

Planoloog

kWh People zoekt voor een opdrachtgever een planoloog.
Fulltime • Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!