Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Coronavirus | Havens China zien containervolume groeien, angst voor gevolgen pandemie
© Foo Piow Loong | Dreamstime.com

Coronavirus | Havens China zien containervolume groeien, angst voor gevolgen pandemie

In de derde week van maart hebben de havens in China het aantal verwerkte containers opnieuw zien groeien. Tegelijkertijd vrezen de havens voor de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus buiten China.

De China Port & Harbor Association meldt dat het containervolume van de 8 grote havens van China vorige week met 6,2 procent is gestegen. Een week eerder steeg dit volume al met 2,6 procent.

Shenzhen en Guangzhou excelleren
De 8 grootste containerhavens van China zagen in februari de containervolumen nog met 19,8 procent dalen. Sinds begin maart is er weer een toename van de overslag, te weten met 4,7 procent in de eerste week van maart en ook in de tweede en derde week van maart was er dus een groei zichtbaar.

De brancheorganisatie meldt dat de havens van de miljoenensteden Shenzhen en Guangzhou nog betere cijfers kunnen voorleggen, te weten een groei van het containervolume met meer dan 20 procent. Dat houdt volgens de China Port & Harbor Association voornamelijk verband met de hervatting van de productie en de versnelling die hierbij zichtbaar is in het achterland.

Havens aan Yangtze-rivier blijven achter
Tegelijkertijd zijn er ook havens die achterblijven. De 3 havens aan de Yangtze-rivier – in Nanjing, Wuhan en Chongqing – zagen het overslagvolume ten opzichte van vorig maand juist met 10,7 procent dalen.

De branchevereniging waarschuwt dan ook voor het risico van een daling van het totale Chinese containervolume in de komende maanden als direct gevolg van de verspreiding van het COVID-19-virus door de sterk groeiende wereldwijde pandemie. Op basis van de eerste schatting zal de containeroverslag voor het tweede kwartaal van dit jaar met ongeveer 5 tot 10 procent dalen. ‘Met de voortdurende uitbreiding van de epidemie en de voortdurende schok van de kapitaalmarkten in verschillende landen, zijn de preventie- en controlestrategieën van regeringen de afgelopen week radicaal veranderd’, stelt de China Port & Harbor Association. ‘Op dit moment heeft de helft van de top 10-handelspartners van China een lockdown aangekondigd.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Service en onderhoudsmonteur (zonnepaneelinstallaties)

Eigenenergie.net zoekt een Service en onderhoudsmonteur (zonnepaneelinstallaties)
Fulltime • Geldrop
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien niveau 3

Zonnefabriek zoekt een Elektricien niveau 3
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!