Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ruzie VvE over vakantiebungalow houdt aan: zonnepanelen verwijderd, eigenaar in hoger beroep

Ruzie VvE over vakantiebungalow houdt aan: zonnepanelen verwijderd, eigenaar in hoger beroep

De eigenaar van een vakantiebungalow heeft hoger beroep aangetekend tegen een uitspraak van de rechter om zodoende alsnog zonnepanelen op zijn woning te mogen plaatsen. De eigenaar ligt overhoop met de VvE.

In de zomer van 2019 verplichtte de rechtbank van Midden-Nederland de eigenaar van een vakantiewoning op het bungalowpark om binnen 3 maanden de op zijn dak aangebrachte zonnepanelen te verwijderen. De civiele rechtszaak speelde zich af tussen een lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van een bungalowpark in de gemeente Bunschoten-Spakenburg en het bestuur van de betreffende Vereniging van Eigenaren (VvE).

4 pogingen tot mediation
De eigenaar van de vakantiebungalow heeft de redactie van Solar Magazine laten weten tegen deze uitspraak in beroep te zijn gegaan. Bovendien zijn er tot op heden zonder resultaat 4 pogingen tot mediation ondernomen om tot een minnelijke schikking te komen.

De zonnepanelen zijn inmiddels van het dak van de vakantiebungalow verwijderd en de eigenaar stelt zich aan de uitspraak van de rechter te hebben gehouden. De eigenaar hierover: ‘Het enige waar de voorzitter van de VvE nu over valt, is dat de bevestigingsbouten zijn blijven zitten. Allereerst was het een te groot risico om in de winter 360 bouten uit het dak te schroeven en het dak weer waterdicht te krijgen. In de uitspraak van de rechter is er bovendien ook met geen woord gesproken over het verwijderen van de bouten. Tot slot verwacht ik dat de uitspraak in het hoger beroep in mijn voordeel zal uitvallen zodat de zonnepanelen weer op het dak geplaatst kunnen worden. Daarom zou het onlogisch zijn om de bouten eruit te schroeven als de zonnepanelen mogelijkerwijs over een paar maanden weer aangebracht mogen worden. Wij hebben alweer 2.000 euro boete gehad omdat de bouten er nog in zitten. Hieraan kun je zien dat het een soort gekte is…’

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
SolarEnergyWorks zoekt:

Accountmanager Solar

32-40 uur - Utrecht, 3526 KV, 200
HG Zonnepanelen B.V. zoekt:

Werkvoorbereider PV

Fulltime (40 uur) - Hengevelderweg 6
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!