Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar introduceert zonnepaneel van 500 wattpiek
© Trina Solar

Trina Solar introduceert zonnepaneel van 500 wattpiek

De Chinese pv-fabrikant Trina Solar heeft 2 zonnepanelen van 500 wattpiek onthuld: het bifacial glas-glaszonnepaneel Duomax V en het zonnepaneel Tallmax V. De productiecapaciteit bedraagt 5 gigawattpiek.

De nieuwe zonnepanelen zijn gemaakt met monokristallijne perc-zonnecellen op basis van wafers van 210 millimeter die het bedrijf sinds vorig jaar ontwikkelt. Door deze grotere wafers en zonnecellen is het volgens de fabrikant mogelijk om zonnepanelen te produceren met een vermogen van meer dan 500 wattpiek en een module-efficiëntie van 21 procent. Trina Solar stelt hiermee dat zonnestroom (pv) ‘het 5.0-tijdperk betreedt’.

Productie in tweede kwartaal
Volgens voorlopige schattingen van grootschalige, grondgebonden zonneparken in de provincie Heilongjiang in China, kunnen met de Duomax V-zonnepanelen in vergelijking met conventionele bifaciale zonnepanelen van 410 wattpiek de balance of system (bos-)kosten met 6 tot 8 procent verlaagd worden en de genivelleerde energiekosten (LCOE) met 3 tot 4 procent.

Trina Solar neemt vanaf het tweede kwartaal formeel orders aan voor de 2 nieuwe zonnepanelen. In het derde kwartaal van dit kalenderjaar moet de massaproductie van start gaan, zodat er tegen het einde van 2020 een productiecapaciteit van meer dan 5 gigawattpiek is.

Zonnecellen in drieën gesneden
Waar veel fabrikanten met kleinere wafers kiezen voor halve zonnecellen, heeft het onderzoeksteam van Trina Solar gekozen om de zonnecellen in drieën te snijden. Hierdoor tellen de zonnepanelen 150 een derde zonnecellen.

Door deze keuze wordt volgens de fabrikant het weerstandsverlies verminderd en treden er minder snel microcracks (red. haarscheurtjes) en hotspots op.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior O&M Manager

32-40 uur - 6541EZ
De Centrale BTW Teruggave zoekt:

Accountmanager verduurzaming

32-40 uur - Lisse, 2161CK, 5
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!