Solar Magazine - Tesla maakt winst, maar opschaling productie zonnedakpannen vertraagd tot 2019
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla maakt winst, maar opschaling productie zonnedakpannen vertraagd tot 2019
(foto: Tesla)

Tesla maakt winst, maar opschaling productie zonnedakpannen vertraagd tot 2019

Na vele kwartalen van recordverliezen is het Tesla gelukt om een kwartaal af te sluiten met winst. Wel is er slecht nieuws over de zonnedakpan: de massaproductie is nog altijd niet op gang gebracht.

Het bedrijf sloot de maanden juli, augustus en september af met 312 miljoen dollar winst. In het eerste kwartaal van 2013 boekte Tesla de eerste winst ooit en nu zijn er opnieuw zwarte cijfers. De verkoop van zonnepanelen steeds met 11 procent tot 93 megawattpiek.

Tesla meldde bij de presentatie van de vorige kwartaalcijfers al dat de productie van de zonnedakpannen vertraagd was. De productie zou pas later in het jaar opgeschaald worden. Dat is nu echter nog steeds niet het geval. De orderboeken voor de zonnedakpannen liepen na de opening al snel vol, maar de redactie van Solar Magazine meldde afgelopen maart al dat de Nederlandse vestiging van Tesla nog niet weet wanneer de eerste Nederlanders die Tesla’s solar roof besteld hebben hun nieuwe dak mogen verwachten.

Tesla meldt nu het volgende over de opschaling van de productie van het ‘solar roof’: ‘Vanwege de complexiteit van solar roof gaan we verder om het ontwerp van het product te herhalen via intensieve betrouwbaarheidstesten. We gaan ook door met het verfijnen van het installatieproces. Daarom verwachten we dat de opschaling van de productie in de eerste helft van 2019 sneller op gang komt.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

32-40 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!