logo
wvhj2023
(foto: Tesla)
(foto: Tesla)
26 oktober 2018

Tesla maakt winst, maar opschaling productie zonnedakpannen vertraagd tot 2019

Na vele kwartalen van recordverliezen is het Tesla gelukt om een kwartaal af te sluiten met winst. Wel is er slecht nieuws over de zonnedakpan: de massaproductie is nog altijd niet op gang gebracht.

Het bedrijf sloot de maanden juli, augustus en september af met 312 miljoen dollar winst. In het eerste kwartaal van 2013 boekte Tesla de eerste winst ooit en nu zijn er opnieuw zwarte cijfers. De verkoop van zonnepanelen steeds met 11 procent tot 93 megawattpiek.

Tesla meldde bij de presentatie van de vorige kwartaalcijfers al dat de productie van de zonnedakpannen vertraagd was. De productie zou pas later in het jaar opgeschaald worden. Dat is nu echter nog steeds niet het geval. De orderboeken voor de zonnedakpannen liepen na de opening al snel vol, maar de redactie van Solar Magazine meldde afgelopen maart al dat de Nederlandse vestiging van Tesla nog niet weet wanneer de eerste Nederlanders die Tesla’s solar roof besteld hebben hun nieuwe dak mogen verwachten.

Tesla meldt nu het volgende over de opschaling van de productie van het ‘solar roof’: ‘Vanwege de complexiteit van solar roof gaan we verder om het ontwerp van het product te herhalen via intensieve betrouwbaarheidstesten. We gaan ook door met het verfijnen van het installatieproces. Daarom verwachten we dat de opschaling van de productie in de eerste helft van 2019 sneller op gang komt.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten