Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla introduceert leasemodel, zonnepanelen in 2020 ook in Nederland te huren
© Tesla Solar

Tesla introduceert leasemodel, zonnepanelen in 2020 ook in Nederland te huren

Tesla introduceert een nieuw businessmodel voor zijn solardivisie. Het bedrijf start met het verhuren van zonnepanelen en gaat dit vanaf komend 2020 ook in een aantal landen in Europa doen, waaronder Nederland.

Via zijn favoriete socialmediakanaal Twitter laat Tesla-topman Elon Musk weten dat de zonne-energiedivisie van zijn bedrijf – Tesla Solar – een herstart heeft gemaakt. ‘Met de nieuwe, lagere Tesla-prijzen lijkt het alsof je een geldprinter op je dak hebt als je in een Amerikaanse staat leeft met hoge elektriciteitskosten. Het is nog steeds beter om zonnepanelen te kopen, maar de huuroptie maakt het verdienmodel duidelijk.’

Elk moment te annuleren
Om er nog aan toe te voegen: ‘1 klik om zonne-energie te bestellen en zo’n 500 dollar per jaar te besparen op energierekeningen zonder een langlopend contract – het is op elk moment te annuleren – af te sluiten.’

Op de vraag van een Twitteraar wanneer Tesla Solar naar Europa komt, antwoordt Musk: ‘Volgend jaar’.

Het nieuws komt enkele weken nadat Tesla bekendmaakte de verkoop van standaardzonnepanelen opnieuw te hebben zien dalen. Daardoor is het bedrijf volgens analisten niet langer de grootste speler op de Amerikaanse zonne-energiemarkt. De verkopen bevinden zich op het laagste niveau in jaren. Bij de presentatie van de kwartaalresultaten maakte Tesla ook bekend de productie van de zonnedakpan Solar Roof in het resterende deel van 2019 en begin 2020 op te schalen.

Maandelijkse betaling
Als onderdeel van het leasemodel moeten consumenten maandelijks betalen voor de zonnepanelen. Het contract kan te allen tijde opgezegd worden, wel is de gebruiker Tesla dan 1.500 dollar verschuldigd om de zonnepanelen weer te verwijderen. Het bedrijf stelt hierbij expliciet geen winst te maken, maar dit bedrag enkel in rekening te brengen om zijn kosten te dekken.

De zonnepanelen worden in 3 systeemgroottes aangeboden: 3,8 kilowattpiek met een productie van 15 tot 19 kilowattuur per dag, 7,6 kilowattpiek met een productie van 29 tot 39 kilowattuur per dag en 11,4 kilowattpiek met een productie van 44 tot 58 kilowattuur per dag.

Uit informatie op de vernieuwde website van Tesla Solar is af te leiden dat het leasemodel uitgerold wordt in Amerika, maar vanaf volgend jaar dus ook in Europa. De informatie over de verkoop in Europa is al geplaatst voor de volgende landen:  België, Nederland, Denemarken, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Oostenrijk, Portugal, Noorwegen, Zwitserland, Zweden en Finland.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Projectmanager Heerhugowaard

Zonmaat zoekt een Projectmanager Heerhugowaard
Fulltime • Heerhugowaard
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!