logo
wvhj2023
© Tesla
© Tesla
5 augustus 2019

Tesla schaalt productie zonnedakpannen op: eind 2019 wekelijks 1.000 Solar Roofs produceren

Tesla wil de productie van zijn zonnedakpan Solar Roof in het resterende deel van 2019 en begin 2020 opschalen. Topman Elon Musk meldt eind 2019 zo’n 1.000 Solar Roofs per week te willen produceren.

In een brief aan de aandeelhouders stelt Tesla ‘door te gaan met ontwerpaanpassingen en het testen van het Solar Roof-product om de productiemogelijkheden te verbeteren’. Bovendien wordt de (pilot)installatie uitgebreid naar 8 staten in Amerika (red. afgelopen februari werd nog nieuwe vertraging gemeld). ‘Over het algemeen verwachten we dat onze belangrijke activiteiten bij Gigafactory 2 en het omliggende Buffalo-gebied zich zullen intensiveren, inclusief onze opschaling van de productie van het Solar Roof’, aldus Tesla in de aandeelhoudersbrief. Via Twitter meldt Musk eind 2019 1.000 Solar Roofs per week te willen produceren. Vermoedelijk bedoelt de topman daarmee 1.000 volledige daken met zonnedakpannen per week, daar het bedrijf momenteel enkele honderden daken met zijn zonnedakpannen heeft opgeleverd.

Verkoop zonnepanelen weer omlaag
Ondertussen heeft Tesla de verkoop van standaardzonnepanelen opnieuw zien dalen. Daarmee is het bedrijf volgens analisten niet langer de grootste speler op de Amerikaanse zonne-energiemarkt. De verkopen bevinden zich op het laagste niveau in jaren.

Werd er in het eerste kwartaal van 2016 maar liefst 214 megawattpiek aan zonnepanelen verkocht, in het laatste kwartaal bedroeg het verkoopvolume slechts 29 megawattpiek. Dit is een daling van 65 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar en een daling van 38 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 toen nog 47 megawattpiek werd geïnstalleerd. Tegenover zijn aandeelhouders meldt het bedrijf geen of nauwelijks een oorzaak van de teruglopende verkopen. Wel meldt men ‘bezig te zijn met het verbeteren van veel aspecten van deze activiteiten om de verkopen te vergroten’.

Opsteker
Toch is er voor het bedrijf in zijn geheel ook een opsteker: in het tweede kwartaal werd er een recordaantal van 95.000 elektrische auto’s uitgeleverd. Dit is grotendeels te danken aan de uitrol van de goedkoopste elektrische auto van het bedrijf; de Tesla Model 3.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten