Solar Magazine - Geen beschikking of afwijzing ontvangen voor SDE+ 2019? ‘Dien aanvraag in voorjaarsronde 2020 opnieuw in’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Geen beschikking of afwijzing ontvangen voor SDE+ 2019? ‘Dien aanvraag in voorjaarsronde 2020 opnieuw in’
© Zonnegilde

Geen beschikking of afwijzing ontvangen voor SDE+ 2019? ‘Dien aanvraag in voorjaarsronde 2020 opnieuw in’

Wie geen beschikking of afwijzing heeft gekregen voor een subsidieaanvraag in de najaarsronde 2019 van de SDE+ wordt verzocht deze aanvraag opnieuw in te dienen in de voorjaarsronde 2020.

Het is het derde jaar op rij dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de aanvragen uit de najaarsronde niet allemaal heeft weten te verwerken voor de start van de voorjaarsronde. Ook bij de najaarsronde van 2017 en 2018 was dit het geval.

Nieuwe aanvraag
Voor de najaarsronde SDE+ 2019 ontving RVO.nl 7.525 subsidieaanvragen voor hernieuwbare-energieprojecten. Hiervan heeft de organisatie ruim 90 procent afgehandeld. Op dit moment beoordeelt men de overgebleven aanvragen.

Heeft men nog geen beschikking ontvangen voor deze aanvraag, dan staat het de indiener vrij om voor de voorjaarsronde SDE+ 2020 voor hetzelfde project een aanvraag in te dienen. Dient men een aanvraag voor de voorjaarsronde SDE+ 2020 in en ontvangt men daarna toch nog een subsidiebeschikking voor de najaarsronde SDE+ 2019? Dan moet men de nieuwe aanvraag intrekken.

2 miljard euro beschikbaar
Wil men bij de voorjaarsronde SDE+ 2020 een subsidieaanvraag indienen, dan moet er een transportindicatie van de netbeheerder meegestuurd worden. Uit de indicatie moet blijken dat de transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor men de subsidie aanvraagt. Minister Wiebes stelt voor de extra subsidieronde 2 miljard euro beschikbaar. De subsidieronde kent 3 fasen en is de laatste ronde van de SDE+ in haar huidige vorm; vanaf het najaar wordt de regeling omgevormd naar SDE++.

Update 4 maart 2020: Voorjaarsronde SDE+ 2020: minister Wiebes stelt 2 miljard euro extra subsidie beschikbaar

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
SMA zoekt:

Technisch Trainer Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!