logo
wvhj2023
© Liander
© Liander
14 februari 2020

Netbeheerders starten met uitgeven transportindicaties voor voorjaarsronde SDE+ 2020

Wie in de voorjaarsronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) subsidie wil aanvragen, moet over een transportindicatie beschikken. De netbeheerders starten op maandag 17 februari met de uitgifte.

Wil men bij de voorjaarsronde SDE+ 2020 een subsidieaanvraag indienen, dan moet er een transportindicatie van de netbeheerder meegestuurd worden. Uit de indicatie moet blijken dat de transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor men de subsidie aanvraagt. Minister Wiebes stelt voor de extra subsidieronde 2 miljard euro beschikbaar. De subsidieronde kent 3 fasen en is de laatste ronde van de SDE+ in haar huidige vorm; vanaf het najaar wordt de regeling omgevormd naar SDE++.

Realisatietermijn
Een transportindicatie geeft een indicatie van de beschikbare netcapaciteit op de door de aanvrager aangegeven locatie binnen de realisatietermijn die daarvoor staat in de SDE+-regeling. Het document biedt echter geen garantie dat het gevraagde transportvermogen in de toekomst daadwerkelijk beschikbaar is.

Bij het aanvragen van een transportindicatie moet men bij alle netbeheerders aangeven binnen welke termijn men het project wil realiseren; daarbij is er keuze uit 3 mogelijkheden:

  • < 1 megawattpiek: 18  maanden / dakopstelling
  • ≥ 1 megawattpiek: 3 jaar
  • ≥ 1 megawattpiek (veld of water): 4 jaar

Tot 2 april
Bij de meeste netbeheerders kan deze transportindicatie aangevraagd worden vanaf maandag 9.00 uur tot donderdag 2 april 17.00 uur. Het aanvragen van een transportindicatie kan via de volgende websites:

Update 4 maart 2020: Voorjaarsronde SDE+ 2020: minister Wiebes stelt 2 miljard euro extra subsidie beschikbaar

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten