Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Najaarsronde SDE+ 2018: ‘Geen beschikking of afwijzing ontvangen? Dien aanvraag in voorjaarsronde 2019 opnieuw in’
foto: KiesZon

Najaarsronde SDE+ 2018: ‘Geen beschikking of afwijzing ontvangen? Dien aanvraag in voorjaarsronde 2019 opnieuw in’

Organisaties die geen beschikking of afwijzing hebben ontvangen voor hun subsidieaanvraag in de najaarsronde van de SDE+ 2018 worden door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verzocht deze opnieuw in te dienen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is nog bezig met de afhandeling van de najaarsronde 2018 van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Ook vorig jaar deed deze problematiek zich voor doordat aanvragen uit de najaarsronde niet tijdig beoordeeld konden worden. In de tweede SDE+-ronde van het kalenderjaar 2018 werd voor ruim 3,7 gigawattpiek SDE+-subsidie zon-pv aangevraagd. Inmiddels is 75 procent van de aanvragen afgehandeld.

Organisaties die nog geen beschikking hebben ontvangen, staat het volgens RVO.nl vrij om voor hetzelfde project alvast een conceptaanvraag klaar te zetten in het eLoket voor de SDE+-voorjaarsronde 2019. Aanvragen kunnen vanaf dinsdag 12 maart 2019, 9.00 uur ingediend worden.

Mocht men vóór de openstelling van SDE+ voorjaar 2019 alsnog een subsidiebeschikking krijgen, dan kan men de conceptaanvraag uit het eLoket verwijderen. Wanneer men voor die tijd geen subsidiebeschikking heeft ontvangen, dan kan men de subsidieaanvraag die in het eLoket gereedstaat, indienen tijdens de SDE+ voorjaar 2019. Wanneer men een aanvraag voor de SDE+ voorjaar 2019 heeft ingediend en daarna alsnog een subsidiebeschikking voor de SDE+ najaar 2018 ontvangt, moet men de aanvraag voor de SDE+ voorjaar 2019 intrekken. 

In 2019 is er binnen de SDE+-regeling 10 miljard euro beschikbaar. Dat is 2 miljard euro minder dan in 2018. Verder is de indeling voor zon-pv qua categorieën op de schop gegaan.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Huawei zoekt:

Technical Mkt Manager

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Zonmaat zoekt:

Monteur zonnepanelen

Zonmaat zoekt een monteur zonnepanelen omgeving Friesland.
Fulltime • Omgeving Friesland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!